REFRRER:path /

Sähköt poikki jo lähes 5000 taloudessa Kainuussa

Tykkylumen aiheuttama häiriötilanne saattaa jatkua vuodenvaihteen yli.

Antti Sallinen
Sääennusteiden mukaan tykkylumen aiheuttama häiriötilanne saattaa jatkua vuodenvaihteen yli.

KS

ja STT

Sähkökatkojen määrä on lauantaiaamun aikana lisääntynyt. Kainuussa oli kymmenen aikaan jo lähes 5000 taloutta ilman sähköä. Loiste sai perjantaina korjattua vikoja paljon, mutta yön aikana ongelmat levisivät etenkin Pohjois-Kainuuseen. Aamulla kahdeksan aikaan sähköttömiä talouksia oli noin 3000.

Kymmenen aikaan sähköt olivat poikki jo 2371 taloudessa Suomussalmella.

Loisteen Sähköverkko Oy:n tiedote kertoo, että lumikuormat katkovat metsässä isojakin puita, joiden poistamiseen tarvitaan kaivinkoneita ja metsureita. Maastossa liikkumista hankaloittavat sulana pysyneet ojat ja suot sekä runsas, upottava lumi. Helikopterilla tehtäviä vianpaikannuksia jatketaan lento-olosuhteiden mukaan sunnuntaina.

Useat kymmenet maastopartiot korjaavat vikoja nopealla tahdilla. Loiste tiedottaa, että sähkökatkot voivat kuitenkin kestää tunteja, sillä henkilöstön lepotauoista on pidettävä kiinni. Osa vioista aiheutuu johto- ja pylväsrakenteiden rikkoutumisesta, jolloin korjaaminen kestää pitempään.


Kaikkiaan noin 12 000 asiakasta pääasiassa maan itäosissa on vailla sähköä

tykkylumen

katkottua voimajohtoja. Jo usean päivän ajan häiriöitä on ollut etenkin Pohjois-Karjalassa. Nyt ilman sähköä olevia asiakkaita on myös Taivalkoskella, Pudasjärvellä ja Kuusamossa.

Sähkökatkot jatkuvat nyt neljättä vuorokautta. Korjaustöitä on hankaloittanut huono sää. Lisää märkää lunta sataa ennusteiden mukaan tänään Savosta Kainuun yli aina itäiseen Lappiin ulottuvalla alueella. Iltaa kohden sään odotetaan poutaantuvan, sanoo Ilmatieteen laitos.

Sääennusteiden mukaan tykkylumen aiheuttama häiriötilanne saattaa jatkua vuodenvaihteen yli.

Sähkönkäyttäjä on oikeutettu vakiokorvaukseen, kun sähkökatkos on yhtäjaksoisesti kestänyt yli 12 tuntia. Korvaus maksetaan jälkikäteen automaattisesti, eli sitä ei tarvitse erikseen hakea.

Sähkölinjoille taipuneista puista ja oksista sekä johtimiin kertyneestä kuurasta pitää ilmoittaa Loiste Sähköverkon vikailmoitusnumeroon 080092500.

edit klo 10.50 lisätty Loisteen tiedotteen tiedot

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti