REFRRER:path /

Turun puukottaja aikoi ensin iskeä sotilaskohteeseen

Rami Nieminen,

Jussi Orell

Turun keskustassa puukotusiskun tehnyt Abderrahman Bouanane suunnitteli ensin iskevänsä sotilaskohteeseen Turussa. Hän kuitenkin perääntyi alkuperäisestä suunnitelmastaan viime hetkellä. Lännen Media on saanut vahvistuksen kohteesta useilta eri taholta.

Tutkinnanjohtaja Olli Töyräs keskusrikospoliisista ei kommentoi Lännen Median tietoja millään tavalla. Yhtä vaitonainen on Krp:n päällikkö Robin Lardot.

Lardot kertoi viime viikon torstaina, että Turun keskustassa iskeneellä puukottajalla oli mielessään kaksi muutakin kohdetta. Niissä uhreiksi olisi valikoitunut pääasiassa miehiä. Lardot kertoi, että Bouanane oli harkinnut iskuja eri päiville. Perjantaina 18. elokuuta hän päätyi Turun kauppatorille vasta peräännyttyään alkuperäisestä kohteestaan.

Lardotin mukaan Bouanane perääntyi, koska paikalla oli liikaa ihmisiä. Turun torilla elokuun 18. päivänä tapahtuneissa puukotuksissa kuoli kaksi suomalaista naista ja haavoittui kahdeksan ihmistä. Haavoittuneista kuusi on naisia ja kaksi miehiä.

Bouananen liikkeistä perjantaina tiedetään sen verran, että hän oli käynyt ennen iskua Turun keskustassa sijaitsevassa moskeijassa. Sen jälkeen hän julkaisi manifestin sekä kirjoitettuna että pikaviestipalveluun luettuna tallenteena. Poliisi ei ole kommentoinut manifestin sisältöä.

Bouanane on tiettävästi asunut Turussa Pansion vastaanottokeskuksessa. Se sijaitsee vain muutaman sadan metrin päässä Pansion laivastotukikohdasta. Varsinainen tukikohta-alue on aidattu ja vartioitu, mutta osa varuskunnan rakennuksista sijaitsee porttien ulkopuolella.

Marokossa syntynyt 22-vuotias Bouanane on tällä hetkellä vangittuna. Hän on myöntänyt puukotukset, mutta kiistänyt tehneensä niitä terroristisessa tarkoituksessa.

Poliisi on antanut juttuun liittyen kansainvälisen etsintäkuulutuksen uzbekistanilaistaustaisesta, mutta Suomen kansalaisuuden saaneesta Zuhriddin Rashidovista. Etsintäkuulutus on yhä voimassa. Laki antaisi mahdollisuuden myös hakea etsintäkuulutetun vangitsemista poissaolevana. Ainakaan toistaiseksi poliisi ei ole jättänyt vangitsemiseen liittyvää vaatimusta käräjäoikeuteen.

Lännen Media haastatteli reilu viikko sitten Rashidovin vanhempia. Heidän mukaansa Rashidov oli kertonut lähtevänsä joksikin aikaa Dubaihin. Hän on sittemmin kadonnut eikä poliisin mukaan ole Suomessa.

Muut tapauksen vuoksi kiinni otettuina tai vangittuina olleet on tutkinnan edetessä vapautettu ja heihin kohdistuneet epäilyt on kumottu.

Jätä kommentti