REFRRER:path /

Uutuuskirja: Rehn uhattiin tappaa – ministeriltä ällistyttävä vastaveto uhkaajalle

Jukka Ritola - Arkistokuva
Elisabeth Rehn uhattiin tappaa, kun hän toimi puolustusministerinä. Rehn sai kuitenkin uhkaajan toisiin aatoksiin. Arkistokuva vuodelta 2007.

Juha Vainio

Suomen ensimmäinen puolustusministeri, presidentinvaalien toiselle kierrokselle vuonna 1994 yltänyt Elisabeth Rehn, 79, paljastaa uutuuskirjassa, että hänet uhattiin tappaa.

Puolustusministerinä vuosina 1990–1994 toiminut Rehn kertoo, että hän joutui työssään varsin ikäviin tilanteisiin, ja tappouhkausta hän kuvailee oudoksi.

Kirjassa kerrotaan, että Rehn oli tulossa kotiin Kalastajatorpan vastaanotolta, kun hän ihmetteli, miksi poliisiauto seurasi häntä.

Kotonaan Rehn kuuli, että ministeriöön oli tehty tappouhkaus, ja poliisit ottivat uhkauksen vakavasti.

Sitten alkaa tarinan erikoisin käänne: Uhkauksen tehnyt henkilö pidätettiin yöllä, ja tekijä kuljetettiin Hesperian sairaalaan.

Rehn vaati tavata uhkaajan. Sairaalasta näytettiin vihreää valoa, ja lopulta Rehn tapasi uhkaajan lääkärien kanssa.

Puolustusministeri kysyi uhkaajalta: ”miksi tämä haluat tappaa minut?” Uhkaajan mukaan nainen ei voisi johtaa puolustushallintoa. Rehn keskusteli miehen kanssa tunnin, minä aikana mieheltä paljastui erilaisia vaikeuksia.

Lopulta mies sanoi, ettei hänellä ole enää tarvetta tappaa Rehniä. Lääkärit olivat kiitollisia, että potilas avautui niin hyvin.

Rehn jopa toivotti miehen tervetulleeksi puolustusministeriöön, jos tällä olisi vielä halua keskustella asioista.

Rehnin elämästä kertovan kirjan Lillan – Elisabeth Rehnin epätavallinen elämä on kirjoittanut Johanna Vesikallio. Kirja julkaistiin keskiviikkona.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti