REFRRER:path /

Presidentinvaalit 2018

Presidentti valitaan suoralla, tarvittaessa kaksivaiheisella vaalilla. Mikäli joku ehdokkaista saa jo tässä (ensimmäisessä) vaalissa yli puolet annetuista äänistä, tulee hän valituksi presidentiksi. Jos näin ei käy, toimitetaan kahden viikon kuluttua sunnuntaina toinen vaali kahden ensimmäisessä vaalissa eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken. Toisessa vaalissa enemmän ääniä saanut ehdokas valitaan presidentiksi.

« »

Vanhanen haastoi Niinistöä Nato-kannasta: Hänellä on ollut 6 vuotta aikaa miettiä sitä

Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen haastoi ehdokas Sauli Niinistöä Ylen vaalikeskustelussa torstai-iltana. Kuva on Evan keskustelusta syksyltä 2017.

Markku Uhari

Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen lähti haastamaan istuvaa presidenttiä, ehdokas Sauli Niinistöä tämän Nato-kannasta Ylen vaalikeskustelussa.

Vanhanen nosti Natosta keskusteltaessa esiin Niinistön vastaukset vaalikoneiden kysymyksiin.

– Vaalikoneissa Saulilla ei ole ollut Natoon kantaa. Hänellä on ollut kuusi vuotta aikaa miettiä sitä, Vanhanen sanoi torstai-iltana.

Niinistö vastasi Vanhasen väitteisiin, kun hän sai seuraavan kerran puheenvuoron. Niinistö puolustautui vaalikoneiden kysymysten sanamuotoilulla.


– Vaalikonekysymykset lähtevät liikkeelle siitä, pitäisikö seuraavan kuuden vuoden aikana hakea jäsenyyttä, Niinistö aloitti.

– Minun on vaikea vastata kyllä tai ei tilanteessa, jossa emme tiedä kuuden vuoden taakse, Niinistö jatkoi.

Niinistö lopetti puheenvuoronsa siihen, että tämänhetkisessä tilanteessa Suomen ei kannata Nato-jäsenyyttä hakea.

– En näe, että olosuhteet olisivat selkeästi muuttumassa, sanoi Niinistö.

Vanhanen on sanonut, ettei hän kannata Nato-jäsenyyttä. Presidenttiehdokkaista ainoa, joka sitä julkisesti kannattaa, on rkp:n ehdokas Nils Torvalds.

Ylen presidenttikeskustelussa Niinistö ja Vanhanen olivat äänessä eniten muutenkin. Ensimmäisen 45 minuutin aikana eniten puheminuutteja oli kertynyt kaksikolle.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »