REFRRER:path /

Vartiointialan palkkariitaan sopu – kaikki työtaistelutoimet peruuntuvat

Vartiointialan työehtosopimuksen piirissä on noin 8 500 suomalaista.

Riikka Sipilä

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry ja Palvelualojen työnantajat PALTA ry ovat päässeet sopuun vartiointialaa koskevassa työriidassa. Osapuolet ovat hyväksyneet valtakunnansovittelijan tiistaina antaman sovintoehdotuksen.

Sopimuksen palkantarkistusten keskimääräinen palkkakustannusten tasoa nostava vaikutus koko vartiointialalla seuraa tasoltaan liittokierroksella syntyneiden sopimusten linjaa, joka on yhteensä 3,2 prosenttia kahden vuoden aikana.

Sopimus sisältää myös taulukkopalkkojen tarkistuksia, ilta-, yötyölisä- ja tekstimuutoksia sekä paikallisen järjestelyerän. Syntynyt sopimus on voimassa huhtikuun loppuun 2020.

Työriitaan liittyvät lakkouhat on peruttu.

Vartiointialan työkiistaa soviteltiin tiistaina puoliöille asti valtakunnansovittelijan toimistolla.

Valtakunnansovittelija Vuokko Pekkala jätti sen päätteeksi Palvelualojen ammattiliitolle ja Palvelualojen työnantajat Paltalle sovintoesityksen, johon riidan osapuolet antoivat vastauksensa torstaina kello 9.

Vartiointiala on ollut sopimuksettomassa tilassa jo vapusta asti. Vartiointialan työehtosopimuksen piirissä on noin 8 500 työntekijää, jotka työskentelevät muun muassa vartijoina, turvatarkastajina, vahtimestareina ja arvokuljettajina.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti