REFRRER:path /

Talvivaara

Sotkamossa sijaitsevalla Talvivaaran kaivoksella käytetään bioliuotusmenetelmää, jonka on arveltu mahdollistavan köyhän malmin taloudellisesti kannattavan hyödyntämisen.
Kaivos aloitti toimintansa lokakuussa 2008.
Talvella 2010-2013 sattui kipsisakka-altaissa kolme suurta vuotoa.
Marraskuussa 2014 Talvivaaran tuotantoyhtiö meni konkurssiin.
Vuoden 2015 kesällä valtio otti tuotantoyhtiön haltuunsa ja muutti kaivoksen nimeksi Terrafame.

 

« »

Vasemmistoliitto perää hallitukselta tietoa Trafigurasta

KIMMO BRANDT
Trafiguran toimitusjohtaja Jeremy Weir kertoi yrityksensä tulosta Terrafamen kaivoksen osakkaaksi.
Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä on jättänyt kirjallisen kysymyksen hallitukselle Terrafamen uuden omistajan Trafiguran taustoista.

Terrafame ilmoitti viime perjantaina yhtiön rahoitusjärjestelyistä, jonka jälkeen uudesta yhtiökumppanista on julkisuuteen paljastunut huolestuttavia tietoja.

Trafigura on saanut sakot laittoman myrkkylastin viemisestä Norsunluurannikolle, ja nyt on paljastunut yhtiön johdon runsaat kytkökset veroparatiiseihin.

– Talvivaaran kaivos on aiheuttanut suuria ympäristöongelmia Kainuussa. Uuden omistajan ympäristörikokset eivät anna vaikutelmaa, että ympäristöasioista huolehdittaisiin tulevaisuudessa aiempaa vastuullisemmin, sanoo ympäristövaliokunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Silvia Modig (vas).


Vasemmistoliiton mukaan yhteiskuntavastuu on valtion omistajaohjauksen periaate, mikä tarkoittaa ettei veroparatiisien käyttö ole hyväksyttävää.

– Nyt kuitenkin omistajaksi on valittu yhtiö, jolla on satoja kytköksiä veroparatiiseihin. Tämä ei lisää luottamusta Terrafamen toimintaan, sanoo talousvaliokunnan jäsen, Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja Hanna Sarkkinen (vas).

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »