REFRRER:path /

Talvivaara

Sotkamossa sijaitsevalla Talvivaaran kaivoksella käytetään bioliuotusmenetelmää, jonka on arveltu mahdollistavan köyhän malmin taloudellisesti kannattavan hyödyntämisen.
Kaivos aloitti toimintansa lokakuussa 2008.
Talvella 2010-2013 sattui kipsisakka-altaissa kolme suurta vuotoa.
Marraskuussa 2014 Talvivaaran tuotantoyhtiö meni konkurssiin.
Vuoden 2015 kesällä valtio otti tuotantoyhtiön haltuunsa ja muutti kaivoksen nimeksi Terrafame.

 

« »

Velkojat hakevat Talvivaara Oyj:tä konkurssiin

Joel Maisalmi
Selvitysmies Pekka Jaatinen ihmettelee pankkinen toimintaa Talvivaaran saneerausasiassa.
Talvivaaran Kaivososakeyhtiön velkojapankit hakevat yhtiötä konkurssiin oikeudessa.

Pankit vaativat yhtiön yrityssaneerausmenettelyn keskeyttämistä Espoon käräjäoikeudessa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Taloussanomat.

Suomen Asiakastiedon mukaan Talvivaaran velkojapankit Danske Bank, OP Yrityspankki, Nordea ja Handelsbanken sekä valtion erityisrahoitusyhtiö Finnvera jättivät eilen keskiviikkona entisestä kaivosyhtiöstä konkurssihakemuksen Espoon käräjäoikeuteen.

Talvivaaran yrityssaneerauksen selvittäjä, asianajaja Pekka Jaatinen kertoo, että pankit haluavat ensisijaisesti keskeyttää Talvivaaran saneerausohjelman vahvistamisen. Keskeyttämistä seuraisi hyvin todennäköisesti Talvivaaran konkurssi.


Selvittäjä Jaatinen jätti Talvivaaran lopullisen yrityssaneerausohjelman vahvistamispyynnön Espoon käräjäoikeudelle maaliskuun alkupuolella. Oikeuden oli määrä tehdä päätös saneerauksesta lähiaikoina.

Saneerauksen hyväksyminenkään ei takaisi yrityksen toiminnan jatkamista.

Saneerausohjelman toteutuksen ehtona on muun muassa, että yhtiö saavuttaa riittävän kassavirran ja rahoituksen erääntyvien velvoitteiden ja saneerausvelkojen suorittamiseksi sekä turvaa yhtiön liiketoimintamahdollisuuksien kehittämisen.

Talvivaaralla ei tilinpäätöstiedotteen mukaan ole tuloja tuottavaa liiketoimintaa ja se rahoittaa toimintansa kassavaroista.

Talvivaaran kassavarat olivat 3,8 miljoonaa euroa vuoden 2016 lopussa ja työntekijöitä oli 20.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »