REFRRER:path /

Kamarimusiikki

Heinäkuussa Kuhmon valloittavat kamarimusiikki ja taiturilliset muusikot. Kuhmon Kamarimusiikki on Suomen vanhin ja kävijämäärältään suurin kamarimusiikin tapahtuma.

« »

Behind the scenes – ajatuksia tiskin takaa

Kamarikriitikko

Christina Piirainen

Eikö olisikin mukavaa herätä joka aamu tietäen että tänäänkin on hyvä päivä töissä? Kokemukseni mukaan näin on Kamarimusiikilla. On yleisesti tiedossa, että Kuhmon Kamarimusiikkifestivaaleilla on kokonaisuudessaan hyvä ilmapiiri. Se vallitsee kaikkialla ja tempaa mukaansa. Se tulee pienistä asioista: aamuisesta tervehdyksestä, hymystä, onnistuneesta konsertista, ilosta. Me työntekijät, niin vapaaehtoiset kuin palkatutkin, olemme hyvän fiiliksen keskuksessa. Saamme kokea festivaalin kokonaisuudessaan ja näemme kulissien taakse. Olemme kulissien takana pyörittämässä asioita.

Kaiken kaikkiaan

meitä on monia. On kahvilatyöntekijöitä, autonkuljettajia, vahtimestareita, isäntiä, emäntiä, toiminnanjohtaja ja vaikka ketä muita, unohtamatta tietenkään artisteja. Yksittäisestä henkilöstä oma tekeminen voi tuntua pieneltä ja merkityksettömältä, aika ajoin varmasti tuntuukin. Kuitenkin asiaa pohdittaessa tulee ilmi, että monen yksittäisen henkilön yksittäisestä panoksesta tulee suuri kokonaisuus, jos kaikki tekevät asioitaan saman asian hyväksi. Jos kaikki tekevät parhaansa, on lopputulos parastakin parempi.

Hienon lopputuloksen lisäksi Kamarimusiikin yksi vahvuuksista ja mielenkiintoisimmista asioista on kansainvälisyys. Kahden viikon ajan Kuhmon kadut täyttyvät festivaalivieraista ja tunnelma on oikein kansainvälinen. Voi kuulla puhuttavan moniakin eri kieliä saman tunnin aikana. Suuri osa työntekijöistä saa varmasti jossain vaiheessa käyttää englannin taitojaan, mikä ei ole ollenkaan huono asia. On myös kaksi viikkoa aikaa tutustua uusiin ihmisiin, jotka varmasti ovat kiinnostuneet ainakin yhdestä samasta asiasta: Kamarimusiikista tai Kuhmosta. Tietysti voi vain käydä nauttimassa mahtavista konserteista ja tunnelmasta.

Yksi parhaista asioista Kamarimusiikilla työskentelyssä on työilmapiiri. Se on aina kannustava ja positiivinen, joten töihin on mukava ja helppo tulla joka päivä. Toisia autetaan, joskus ilman avunkysymistäkin. Hyvät huomenet, moit ja heipat kuuluvat kaikkien suusta ja ne luovatkin rentoa ja yhteenkuuluvaa tunnetta. Hyvän työilmapiirin luomisessa tärkeässä osassa ovatkin työkaverit. Työnteon kuuluu olla myös hauskaa ja ainakin meillä Kontion kahvilassa se on. Keittiön puolelta saattaa kuulua ihanaa naurua kesken kaiken, hymy on herkässä ja jos mokia sattuu, mokaajaa lohdutetaan. Kaiken ikäiset tulevat toimeen keskenään ja kaikki luottavat, että muut tekevät oman osansa. Kaikki tekevätkin sen – yleensä vähän enemmänkin.

Hyvä ilmapiiri leviää. Asiakkailla on mukavaa asioida kahvilassamme, kun työntekijät ovat hyvällä tuulella. Tämä toimii myös toisin päin: hyväntuuliset asiakkaat luovat positiivista ilmapiiriä kahvilaan. Iloisina kävijät levittävät hyvää mieltään kaikkialle, kuten myös työntekijät vuoronsa jälkeen. Työskentelyn lomassa työntekijät voivat sulautua muihin festivaalikävijöihin ja käydä kuuntelemassa konsertteja. Vuorovaikutuksesta, yhteisistä kokemuksista, onnistumisista ja ilon hetkistä syntyy Kamarimusiikille ominainen ilmapiiri: positiivinen, kaikkien luoma ja näin aivan kaikille yhteinen. Tämän fiiliksen jos minkä takia jaksaa tulla töihin päivä toisensa jälkeen ja pyrkiä tekemään maailman parasta kamarimusiikkifestivaalia. Meille kaikille.

Jätä kommentti


Lue lisää aiheesta

« »

Mistä kyse?

Kamarikriitikot

Kainuun Sanomien ja Kuhmon Kamarimusiikin yhteistyö, joka nostaa esille festivaaliyleisön näkökulmaa.

Kamarikriitikot eivät korvaa ammattikirjoittajia.

Kesän kamarikriitikot ovat Kerttu Härkönen Kajaanista, Elina Kosunen Helsingistä, Pekka Mikkola Kuhmosta, Christina Piirainen Kuhmosta sekä Timo Sankilampi Kajaanista.

Kamarikriitikot kirjoittavat yhden kirjoituksen valitsemastaan kamarimusiikkikonsertista.

Toinen kirjoitus voi käsitellä mitä tahansa musiikkiin tai festivaaliin liittyvää aihetta.

Kainuun Sanomat tai Kamarimusiikki eivät sido kriitikoiden ajatuksia tai pohdintoja.

Kamarikriitikoiden kirjoitukset julkaistaan kokonaisuudessaan Kainuun Sanomien verkkolehdessä.

Lue lisää Kamarimusiikin esitysohjelmasta: www.kuhmofestival.fi