REFRRER:path /

Kamarimusiikki

Heinäkuussa Kuhmon valloittavat kamarimusiikki ja taiturilliset muusikot. Kuhmon Kamarimusiikki on Suomen vanhin ja kävijämäärältään suurin kamarimusiikin tapahtuma.

« »

Kamarimusiikki pääsi yleisötavoitteeseen

Ensi vuonna luvassa klassikkoja ja kanavasurffailua

Stefan Bremer/Arkisto
Kamarimusiikki pääsi yleisötavoitteeseen.
Lauantaina päättyneen Kuhmon Kamarimusiikin yleisömäärä pysyi edellisien vuosien tasolla, kun konserttikäyntejä kertyi 35.000. Kaksiviikkoisen festivaalin toisella viikolla myytiin loppuun peräti kymmenen konserttia.

Yhteensä konsertteja oli Kuhmossa 72, lisäksi kamarimusiikkijuhlan konsertteja kuultiin Kajaanissa, Vuokatissa ja Iisalmessa. Varsinaisten konserttien lisäksi ohjelmassa oli yli 20 ilmaistapahtumaa kuten taiteilijatapaamisia ja oppilaskonsertteja.

Tämän vuoden teemana oli maailmankylä, ensi vuonna taas kattavana aiheena on pujottelu eri tyylilajien ja aikakausien välillä. Taiteellinen johtaja Vladimir Mendelssohn määrittelee aiheen ytimekkäästi sanalla ”zap”, joka viittaa ranskankieliseen kanavasurffailua tarkoittavaan verbiin.

Kanavasurfausta tapahtuu monella tasolla. Oratorion resitatiivin paikalle Mendelssohn suunnittelee nykyaikaista rappia, yhdessä konsertissa taas ollaan New Yorkissa, joka ei koskaan nuku, toisessa vieraillaan venäläisessä teehuoneessa. Sujuvat vaihdot tyylistä toiseen ovat Kuhmon yleisölle tuttuja jo entuudestaan.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »