REFRRER:path /

Kari Väänänen lähtee Rovaniemen teatterista

Eron taustalla riita hallitusjäsenen kanssa

STT

Rovaniemi

Kari Väänänen lähtee Rovaniemen teatterista, teatteri kertoi tiistaina. Lapin Alueteatteriyhdistyksen hallitus päätti kokouksessaan, että se myöntää Väänäselle eron ja laittaa taiteellisen johtajan paikan hakuun avoimella haulla ja kutsumenettelyllä.

Väänänen jätti eroilmoituksensa teatterinjohtajan tehtävästä tammikuun 23. päivä. Alueteatteriyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Antti Väänänen kommentoi silloin, että päätös on valitettava.

–  Olisin toivonut toisenlaista päätöstä hyvän taiteellisen johtajuuden vuoksi. Teatteri on Karin kaudella päässyt tavoittelemaansa yli 30  000 katsojan (vuotuiseen) yleisömäärään. Myös henkilökunta on ollut tyytyväistä Karin johtajuuteen ja arvostaa hänen työtään, Antti Väänänen sanoi teatterin tiedotteessa.

Väänäsen eron taustalla on pitkään jatkunut kiista teatterin hallituksen ja kaupunginhallituksen jäsenen Hannu Ovaskaisen kanssa. Väänänen uhkasi jo marraskuussa eroavansa, jos Ovaskainen ei lähde teatterin hallituksesta. Ovaskainen on edelleen hallituksen jäsen.


Tulevan taiteellisen johtajan pesti alkaa elokuun alussa tai sopimuksen mukaan. Sitä ennen muun muassa teatterin ohjelmistoa suunnittelee taiteellinen jaos, jota luotsaa hallintojohtaja Sari Alatalo.

Kari Väänänen aloitti työnsä Rovaniemen teatterissa vuonna 2015. Hänen oli tarkoitus johtaa teatteria viisi vuotta.

Jätä kommentti