REFRRER:path /

Kamarimusiikki

Heinäkuussa Kuhmon valloittavat kamarimusiikki ja taiturilliset muusikot. Kuhmon Kamarimusiikki on Suomen vanhin ja kävijämäärältään suurin kamarimusiikin tapahtuma.

« »

Kesätöissä Kamarimusiikissa

Juuso Westerlund
Riikka, Maisa ja Elisa ovat Kuhmon Kamarimusiikin kesätyöntekijöitä.

Kamarikriitikot Miro Matero ja Petri Pesonen

Kuhmon Kamarimusiikissa ei käy paljon nuoria. Selitys sille voisi olla se, että nuoria ei kiinnosta kamarimusiikki tai klassinen. Havainnoimme kuitenkin, että nuoria oli suhteellisen paljon edellisiin vuosiin verrattuna. Lähinnä nuoret ovat joko musiikin harrastajia tai musiikkikurssilaisia. Haastattelimme muutamia nuoria, jotka ovat töissä Kuhmon Kamarimusiikin aikaan. He kertoivat, etteivät itse kerkeä käymään konserteissa, koska heillä on kiire. Kaikki kuitenkin haluaisivat käydä konserteissa.

Nuoret työntekijät kertoivat myös, että Kamarimusiikin aikaan työ on kiireistä, mutta hyviä puolia on kokemusten saanti, ihmisten kanssakäyminen, taiteilijoiden tapaaminen, ilmapiiri ja työkaverit. He ovat päässeet töihin Kamarimusiikkiin kesätyösetelillä ja muiden kehotuksilla, pyynnöillä ja kannustuksilla.

Nuorien havainnot olivat kuitenkin erilaisia kuin meidän, heistä nuoria on käynyt vähän tai vähemmän edellisiin vuosiin verrattuina, mutta kuitenkin nuoria on havaittu liikkuvan festivaalialueella.

Nuorilla oli myös keskenään eriäviä mielipiteitä suosituimmista tuotteista. Kahvila Juttuan työntekijät kertoivat, että suosituimmat tuotteet ovat Kuhmo-taloleivos ja rönttönen ja taas festivaalikahvilassa suosituimmat tuotteet ovat mansikkaleivos ja pulla.

Kysyimme nuorilta myös siitä, että ovatko he saaneet nimikirjoituksia taiteilijoilta. Kaikki vastasivat, että he eivät ole saaneet nimikirjoituksia, vaikkakin he tekevät pitkää päivää Kamarimusiikin aikana.

Kuhmossa varmasti nuorilla on hyvät mahdollisuudet tehdä kesä- tai vapaaehtoistyötä, ja positiivisen kokemuksen saanti on varmaa. Työ voi olla kiireistä ja fyysistä. Töitä on tarjolla muun muassa kahvilassa, letunpaistopisteessä ja roudarina.

Kuhmossa ja Kainuun alueella on kuitenkin lapsille ja nuorille myös muutakin tekemistä kuin musiikin kuunteleminen. Esimerkiksi heille järjestetään Hilpeän heinäkuun tapahtumia kuten yleisurheilucup, näyttelyitä ja paljon muuta.

Aktiviteettejäkin löytyy, kuten karhusafari, majava- ja ahmaretkiä, pyörä- ja souturetkiä ja risteilyjäkin!

Yhteenvetona voisimme todeta, että lapsia ja nuoria toivotaan tulevan Kuhmoon. Myös innokkaille nuorille olisi tarjolla töitä. Konserttien lisäksi tarjolla on myös paljon muita tapahtumia ja retkiä. Jokainen voi itse pohtia, miten lapsia ja nuoria voitaisiin kannustaa ja innostaa käymään Kuhmon Kamarimusiikissa.

Haastattelun antoivat Suvi, 18, Riikka, 18, Elisa, 22 ja Maisa, 19.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »