REFRRER:path /

Näistä kuudesta joku voittaa Tieto-Finlandian

Simopekka Virkkula

1. Työryhmä ja Hanna Nikkanen: Hyvän sään aikana. Mitä Suomi tekee, kun ilmasto muuttaa kaiken (Into). Tampereen yliopiston vierailijaprofessori ja 21 opiskelijaa hahmottelevat kokonaiskuvaa aikamme merkittävimmästä murroksesta.

2. Jenni Räinä ja Vesa Ranta: Reunalla. Tarinoita Suomen tyhjeneviltä sivukyliltä (Like). Oululainen toimittaja ja kuvaaja dokumetoivat yli kahden vuoden ajan sivukylien asukkaiden elämää.

3. Alexander Stubb ja Karo Hämäläinen: Alex (Otava). Taannoinen pääministeri kertoo tarinansa nuuskaavasta teinistä viidellä kielellä kommunikoivaksi kosmopoliitiksi ja suosiomittauksissa juhlineeksi poliitikoksi.

4. Eeva Eronen: Jättiläisen askeleet. Matka Kiinan talouteen (Gaudeamus). Kiinan asioihin perehtynyt taloustoimittaja tapaa tavallista kansaa ja näyttää, miten yksipuoluejärjestelmän ja markkinatalouden yhdistelmä toimii.


5. Martti Backman

: Vakoojat. Vilho Pentikäisen pako ja neuvostovakoilun romahdus 1933

(Gummerus). Iltalehden ja Suomen Kuvalehden entinen päätoimittaja oli kirjallaan ehdolla myös Kanava-tietokirjapalkinnolle.

6. Riitta Kylänpää: Pentti Linkola – Ihminen ja legenda (Siltala). Suomen Kuvalehden toimittaja kertoo Helsingin yliopiston rehtorin pojan taipaleen kalastajaksi ja ekoajattelijaksi.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti