REFRRER:path /

Arvostelut

Arvostelut-aiheesta löydät kätevästi yhdestä paikasta Kainuun Sanomien tuoreimmat kulttuuri-arvostelut kuten elokuva-, kirja-, taide- ja teatteriarvostelut.

« »

Neljän tähden elokuva Lukija on tänään tv-ensi-illassa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kiinnostavimmat elokuvat

Kate Winslet tähdittää tv-ensi-illassa olevaa loistavaa Lukija-elokuvaa.

Pekka Eronen

Lukija

* * * *

Stephen Daltryn elokuvassa ristiriidat rätisevät. Sitä on keski-ikäisen aikuisen ja 15-vuotiaan teinin seksisuhteessa ja myös aikakaudessa:natsikauden jälkeisessä Saksassa, jossa sotarikollisia tuomittiin. Kate Winslet loistaa rahastaja Hannana, joka saa rakastajan ja ääneen lukijan Michaelista. David Kross esittää tätä nuorena, Ralph Fiennes aikuisena. Lukutaitoa vaativat niin kirjat kuin moraaliset valinnat. Ensiesitys. (USA 2008)

Yle Teema & Fem perjantaina 10.11. klo 21.00

Se ainoa oikea

* * *

Tom Petty kuoli kuukausi sitten, mutta hänen musiikkinsa kohottaa yhä muun muassa tämän elokuvan tunnelmia. Ohjaaja Edward Burns esittää taksikuski Mickeytä, jonka arki on tasapainottelua sekavien naisasioiden, juppiveljen ja kipakan isän kanssa. New York on iso kaupunki, mutta Burns kertoo sieltä perheenläheisiä kotiseututarinoita. Suhteet kuplivat Jennifer Anistonin ja Cameron Diazin kera. (USA 1996)

Ava perjantaina 10.11. klo 22.00

Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta

* * *

Alkuperäinen Kadonneen aarteen metsästäjät sijoittui vuoteen 1936, joten päävastustajiksi osuivat natsit. Sarjan neljännessä elokuvassa eletään kylmän sodan vuotta 1957, joten Harrison Ford joutuu vääntämään Cate Blanchettia ja muita neukkuja vastaan. Salaisuuksien ja kiipeleiden yhdistelmä on entisellään, mutta Steven Spielberg puskee sitä 2000-luvun toimintaelokuvan rytmillä. (USA 2008)

Nelonen perjantaina 10.11.klo 22.00

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »