REFRRER:path /

Rendel kurvaa traktorilla Cannesiin

Black Lion Pictures
Rendelin traktorin matkaa voi seurata netissä.

Jukka Keränen

KATSO VIDEO Kolme vuotta sitten The Expendables 3 -elokuvan toimintatähdet ajoivat Cannesissa tankeilla. Tänä vuonna elokuvajuhlakaupungin kaduilla jyräävät Valtra-traktorilla suomalaisen supersankarielokuvan Rendelin tähdet.

Rendel-kuvioitu traktori on jo aloittanut matkansa Suolahden tehtaalta kohti Etelä-Ranskan Cannesia. Traktori saapuu maailmankuuluille elokuvajuhlille ensi keskiviikkona. Samana päivänä on elokuvan ensimmäinen näytös kansainvälisille ostajille osana Marché du Film -tapahtumaa. Suomessa elokuva saa ensi-iltansa 22. syyskuuta.

Traktori-idean isä, yksi Rendelin tuottajista Timo Puustinen on tyytyväinen yhteistyöhön Valtran kanssa. Traktoriretki läpi Euroopan on hänen mielestään osoitus suomalaisesta laatutyöstä ja periksiantamattomuudesta.

–  Nyt näytämme maailmalle, miten Rendel ja Valtra saapuvat Suomesta asti uniikilla traktorilla! Tämä on sitä suomalaista rohkeutta ja positiivista hulluutta, Puustinen kertoo.

Paikan päällä Ranskan Rivieralla traktori viihtyy noin viikon ajan eri tapahtumissa ja maisemissa. Elokuvan kotisivujen kautta on mahdollista nähdä tunnelmia sekä elokuvafestivaalilta salamavalojen loisteesta että lähiseuduilta.

Rendel-traktori lähti Suolahdelta maanantaina kohti Helsinkiä, josta alkoi laivamatka määränpäänä Travemünde Pohjois-Saksassa.

Traktorin reitti Saksan ja Ranskan läpi Cannesiin kulkee muun muassa Hannoverin, Frankfurtin, Mainzin, Nancyn ja Lyonin kautta. Mukana Cannesissa on myös Rendel-elokuvan tuottaja Timo Puustinen. Elokuvan tuottajiin ja käsikirjoittajiin kuuluu myös sotkamolainen Miika J. Norvanto.

Rendel-elokuva perustuu Jesse Haajan luomaan sarjakuvahahmoon, joka elää synkässä tulevaisuuden Suomessa taistellen pahamaineista VALA-rikosjärjestöä vastaan.

Some-hitistä elokuvaksi kasvaneella kieroutuneella sankaritarinalla on jo kymmeniä tuhansia seuraajia. Elokuvan teaser traileria on katsottu verkossa jo yli kymmenen miljoonaa kertaa.

Katso tästä video traktorin lähdöstä

Mikä

Rendel-traktori

Valtran N174 Unlimited -malli, joka on voittanut tittelit “Tractor of the year” sekä “Machine of the year”.

Rendel-teipatulle traktorille kertyy matkaa Suomesta Etelä-Ranskaan lähes 3 000 kilometriä.

Traktorin keskinopeus on noin 40 kilometriä tunnissa ja ajoaika pääasiassa öisin.

Rendel-elokuva

Supersankari Rendeliä esittää Kris Gummerus.

Elokuvan muissa rooleissa nähdään muun muassa Rami Rusinen, Renne Korppila, Matti Onnismaa, Johnny Vivash, Bianca Bradey, Sheila Shah, Alina Tomnikov, Aake Kalliala sekä Reino Nordin.

Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Pekka Lehtosaari, Miika J. Norvanto sekä Timo Puustinen.

Elokuvan tuottavat Black Lion Pictures, Frozen Flame Pictures, Bad Beaver Productions sekä Haaja & Arwo Design.

Jätä kommentti