REFRRER:path /

Rintamateatterilla sunnuntainäytös Generaattorilla

Kotimaa -näytelmä kertoo lapsuudesta 1990-luvun lama-ajan keskellä

Kotimaa on kolmen näyttelijän tulkitsema kantaesitys, joka kiertää kesällä 2017 ympäri Suomen.

Aino Isojärvi

Helsinkiläinen Rintamateatteri vierailee sunnuntaina Kajaanin Generaattorilla Kotimaa – esitys lapsuuden loppumisesta -näytelmän merkeissä.

Kotimaa on kantaesitys, joka kiertää kesällä 2017 ympäri Suomen. Kotimaa on esitys lapsuuden loppumisesta ja perheen hajoamisesta.

Siitä kuinka lapsi joutui kasvamaan aikuiseksi liian nuorena. Se on esitys häpeästä, jota lapsi kokee, kun vanhemmilla ei ole varaa ostaa säärisuojia.

Se on kuvaus 1990-luvun sukupolvemme lapsuudesta kolmen näyttelijän esittämänä, seitsemän lapsen kirjoittamana. Se on esitelmä kotimaastamme.


Rintamateatteri on vuonna 2016 perustettu teatterikollektiivi, joka pyrkii tekemään korkeatasoista teatteria vapaana instituutioista ja muista rajoitteista. Ryhmä koostuu nuorista taiteilijoista, jotka haluavat luoda omaehtoista teatteria ja toteuttaa itseään riippumattomina jo olevista teattereista ja ryhmistä.

Rintamateatteri luo kantaesityksiä, joiden aiheet kumpuavat tekijöistä itsestään.

Rintamateatterin tarkoitus on viedä teatteria myös Helsingin ulkopuolelle ja tehdä teatterista helposti lähestyttävää, mutta ei halpaa tai vanhoihin kaavoihin kangistunutta.

Kotimaa on Rintamateatterin toinen ensi-ilta. Syksyllä 2016 nähty Iltamat myytiin heti loppuun.

Rintamateatteri: Kotimaa – esitys lapsuuden loppumisesta. Su 16.7. klo 15 Generaattori, Kajaani.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti