REFRRER:path /

Kamarimusiikki

Heinäkuussa Kuhmon valloittavat kamarimusiikki ja taiturilliset muusikot. Kuhmon Kamarimusiikki on Suomen vanhin ja kävijämäärältään suurin kamarimusiikin tapahtuma.

« »

Soittajien innostus synnytti huippukokemuksen

Tatu Hiltunen
Storioni-triossa soittavat viulisti Wouter Vossen, pianisti Bart van de Roer ja sellisti Marc Vossen.

Kamarikriitikko Eeva Haverinen

Tapahtui illan korvalla Kuhmo-talolla 15.7.2015. Luvassa oli ikivihreää musiikkia, Franz Schubertia. Esiintyjinä olivat: Heikinheimo, Weltrowska, Popovici, R.Szigeti, Pulkkinen ja Storioni-trio. Heidän ohjelmansa oli: Alkusoitto c-molli D.8 ja Painotrio nro 1 B-duuri D.898.

Väliajan jälkeen muusikkoina olivat Mitchell, Etelävuori, Popovici, Arp ja Lehto, esityksenä Jousikvintetto C-duuri D.956.

Vaistosin soittajien taitavuuden ja soittamisen ilon. Silmäni sumenivat ja ympäristö haihtui mielestäni. Tunsin helpotusta ja riemua siitä, että minulla oli kaikkea, mitä elämässäni juuri nyt tarvitsin. Yksin kuunnellessani tunnetta on ollut vaikeampaa saavuttaa. Soittajien ja kuulijoiden yhteinen innostus lisäsi musiikin vaikuttavuutta.

Huippukokemusta en saavuta jokaisella kerralla, mutta kuitenkin joka konsertin jälkeen olen virkistyneempi kuin konserttiin tullessani. Hienoimmat kokemukseni olen saanut yllättäen ilman suurempia odotuksia olemalla avoin ja vastaanottavainen. Upeaan kokemukseeni musiikin ei tarvitse olla tuttua. Klassinen musiikki tuottaa aina levollisen tunteen. Iskelmän valitsen vain silloin, kun haluan haikailla mennyttä.

Sanani välittävät vain vajanaisesti musiikista saatuja tuntemuksiani. Musiikin aistii täydellisesti vain olemalla läsnä ja avoimesti kuuntelemalla. Suosittelen: mene konserttiin ennakkoluulottomasti ja uteliaasti. Yllätyt, sillä saatat saada elämäsi ainutlaatuisimman kokemuksen.

Minulle tämä konsertti vahvisti entisestään musiikin virkistävää vaikutusta ja se kantaa kauas tuleviin päiviin. Kaikki onnistumisen osat olivat konsertissa läsnä. Soittajat ja innostunut yleisö tekivät kokemuksestani upean. Samanlaista lisää!

Erikoiskiitos Storioni-triolle: soittimet ”puhuivat” kauniisti keskenään, mestarillista, laaja-alaista tunteiden välittämistä, täydellistä musiikkiin antautumista. – Taivaallista soittoa!

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »