REFRRER:path /

Supersankari Rendelin traileri julki

KATSO TRAILERI! Ensimmäisen suomalaisen supersankarielokuva Rendelin virallinen Teaser Trailer on julkaistu. Rendel-elokuva perustuu mikkeliläisen Jesse Haajan luomaan sarjakuvahahmoon, jonka hän loi yli vuosikymmen sitten Varkaudessa matematiikan tunnilla. Nyt ensimmäinen syntyperäinen suomalainen supersankari on askeleen lähempänä valkokangasta.

Rendelistä on aiemmin julkaistu kaksi ennakkovideota, joiden avulla tuotannolle haettiin vipuvoimaa rahoituksen hakemisessa vuosina 2014 ja 2015. Elokuvaa kuvattiin viime syksynä kahdeksan pitkää viikkoa ja sen viimeiset kaksi viikkoa kuvataan huhtikuussa 2016. Nyt Rendelistä julkaistaan ensimmäistä kertaa kuvaa varsinaisesta elokuvasta.

– Vihdoin pääsemme näyttämään pienen vilauksen siitä Rendelistä jonka tulemme tuomaan valkokankaalle vuoden sisään. Tässä on niin uskomaton työmäärä takana niin monelta ihmiseltä, että tämä julkaisu tulee erittäin hyvään saumaan, ohjaaja Jesse Haaja kertoo.

Haajan mukaan teaserin tavoitteena on näyttää millaiselle tasolle elokuvan visuaalisuuden kanssa on päästy, ja että minkä tyylinen elokuva on tulossa.

– Näin lyhyessä maistiaisessa varsinkin visuaalisuus pääsee hienosti oikeuksiinsa ja siitä annan täyden kunnian kuvaajallemme Tero Saikkoselle, jonka kanssa löydettiin täydellinen sävel tätä elokuvaa tehdessämme. Mikäli olemme onnistuneet työssämme, niin katsojat jäävät kaipaamaan lisää.

Elokuvaa esiteltiin Cannesin filmijuhlilla 2015 jossa se solmi levitys- ja tuotantosopimuksen Black Lion Picturesin ja Frozen Flame Picturesin kanssa. Sopimusten myötä elokuvan budjetti nousi puolesta miljoonasta 1,3 miljoonaa euroon.

– Kyllähän budjettimme kieltämättä toi mukanaan omat haasteensa koko projektiin vaikka suomen mittakaavassa tuo onkin kohtuullisen suuri. Elokuvan tekeminen Suomessa on kallista, varsinkin kun sen haluaa tehdä ammattilaisten kanssa. Valitsemamme genre myös luo tietynlaiset normit tekemiselle. Syksyllä jouduttiin ratkaisemaan monta ongelmaa, mutta sellaisia kompromisseja emme joutuneet tekemään mitkä olisivat vaikuttaneet elokuvaan heikentävästi.

Elokuvan toisen ja samalla viimeisen kuvausjakson valmistelut ovat täydessä vauhdissa. Kameran olisi tarkoitus käynnistyä 16.4. mennessä ja kuvauksien on tarkoitus olla ohitse ennen Cannesin filmijuhlia jossa Rendel nähdään tänäkin vuonna.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti