REFRRER:path /

Arvostelut

Arvostelut-aiheesta löydät kätevästi yhdestä paikasta Kainuun Sanomien tuoreimmat kulttuuri-arvostelut kuten elokuva-, kirja-, taide- ja teatteriarvostelut.

« »

Vallankumous söi lapsensa

Kriitikko Pekka Eronen valitsee kolme päivän kiinnostavinta elokuvaa.

Arsenal on rohkean kokeellinen elokuva ukrainalaisesta sotamiehestä.

Pekka Eronen

Arsenal

Yle Teema & Fem klo 21.00

* * * *

Älkää futisfanit repäiskö verkkareitanne: tämä Arsenal ei pelaa Valioliigaa! Toisaalta kaikki keinot huijata katsojia kanavalle ovat nyt sallittuja. Onhan Aleksander Dovzhenkon kokeellinen mykkäelokuva yhtä luovaa seurattavaa kuin Lionel Messin liikkeet. Ukrainan sisällissodan muistelma on vallankumouksellista elokuvaa ajalta, jolloin Stalinin rautasaapas alkoi jo polkea kaiken omakohtaisen maan rakoon. (Neuvostoliitto 1929)

Gothika

Frii klo 21.00

* *

Kaikkien ei kannata siirtyä Hollywoodiin. Ranskalaisohjaaja Mathieu Kassovitz löi läpi sähköisellä Pariisin lähiöiden kuvauksella Viha (1995). Sitten on ollut hiljaisempaa. Kiljahdukset jäävät vaisuiksi tässäkin kauhujännärissä, jossa vankimielisairaalan rikospsykiatri Miranda herää kaltereiden takana. Halle Berryn, Penélope Cruzin ja Robert Downey Jr:n kolmikko on karismaattinen, mutta syntisen vähän siitä irti saatiin. (USA 2003)

Poikani Kevin

Fox klo 2.00

* * * *

Lionel Shriverin

romaanin sovitus on piilotettu yömyöhään, mutta tallentimien omistajat saavat siitä täydellisen rokotuksen viihdeviikonlopun turrutusta vastaan. Herkemmille katsojille sen järkytys ja syyllisyydentunnot voivat olla jo liikaa. Kevin-pojan (Ezra Miller

) äitiydestä tulee Evalle painajainen. Keskiaikaiset marttyyrikuvat eivät taida ihan sattumalta tulla Tilda Swintonin

kasvoista mieleen. (Britannia/USA 2011)

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »