REFRRER:path /

Harjoitusjäähallista matalan kynnyksen liikuntapaikka

Kajaani tarvitsee matalan kynnyksen harjoitusjäähallin kaikille niille ihmisille jotka ovat kiinnostuneet luistelusta tai jääurheiluista eri muodoissaan.

Matala kynnys tarkoittaa että jääurheilun harrastaminen ei saa olla varallisuudesta kiinni vaan pitää luoda puitteet harjoittaa jääurheiluliikuntaa ilman korkeita maksuja kaikille halukkaille kuulumatta välttämättä urheiluseuraan ja tämän pitää olla reaalinen tosiasia.

Olemme saaneet valtionapuana 750 000 euroa harjoitusjäähallin rakentamiseen vuosina 2018 – 2019 eli investointi toteutettaisiin kahden vuoden aikana. Hukkaisimmeko nämä avustusrahat vain siihen että jotkut poliittiset ryhmät eivät ehkä kannata ajatusta vaan haluammeko kuntalaisille myös tämän jääurheilun osalta tasapuoliset harrastusmahdollisuudet Kajaanissa.


Harrastan itse monipuolisesti eri urheilulajeja vuodenaikojen mukaan ja pidän Kajaanin urheilupalveluja mallikkaina paitsi jääurheilun osalta niille, joilla ei ole seurataustaa.

Jääurheilun tila tämänpäivän Kajaanissa on katastrofaalinen vaikka meillä onkin melkein 30-vuotias jäähalli, johon on tehty lieviä uudistuksia esim. uudet pukukopit 2000-luvun loppupuolella. Jäähalli ei vastaa siihen tarpeeseen, mitä tämä aikakausi edellyttää.

Kaikki muut käyttäjät, jotka eivät kuulu seuroihin tai muihin jääurheilua harrastaviin seuroihin esim. (taitoluistelu), eivät pääse käyttämään hallia niihin aikoihin kuin normaali-ihmisten vapaa-aika työssäkäynnin tai viikonlopun aikaan olisi mahdollista. Aikoja vapaaseen käyttöön ei yksinkertaisesti ole hallin korkean käyttöasteen vuoksi näinä aikoina. Seurojen juniorijoukkueet joutuvat myös etsimään harjoitteluaikoja lähiseutujen jäähalleista kun ns. oman kaupungin halliin ei riitä aikoja.

Kaupungin ei myöskään pidä lähteä rahoittamaan suunnitellulla miljoonalla eurolla Sotkamon jäähalli Areenaa vaan Kajaanin tulee käyttää raha oman harjoitusjäähallin investointiin.

Ilmastonmuutoksen vaikutus näkyy voimakkaasti myös tällä pohjoisella vyöhykkeellä ”humputtavina sääilmiöina”, joissa välillä sataa ja on lauhaa ja välillä on kylmää tuulta ja pientä pakkasta tai sataa lunta tai on niin kylmää, ettei sen vuoksi voi mennä ulkojäille luistelemaan.

Nämä säävaihtelut myöhästyttävät nykypäivänä luistelemisen aloittamisen luonnonjäillä ja ovat näin ollen torpedoineet luistelunautinnon suurimmalta osalta nuorilta ja nilltä aikuisilta, jotka lastensa kanssa haluaisivat harrastaa luistelua.

Liikuntapoliittisen ohjelman mukaan Kajaanin kaupungin tulee mahdollistaa liikunnan harjoittaminen kuntalaisille tarjoamalla myös matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksia eri liikuntamuotojen tasapuolisella tarjonnalla ja tämän haluaisin toteutuvan myös täällä Kajaanissa.

Kajaani on investoinut monilla kymmenillä miljoonilla kouluihin esim. (Keskuskoulun, Kuurnankoulun, Hauholan ja Lehtikankaan koulun uudistamiseen sekä nyt Lyseon tuleviin remontteihin) sekä samalla rakentanut lähiliikuntapaikkoja muutamien koulujen yhteyteen mahdollistaen näin hienosti kuntalaisille kuntoilun likellä asuinpiiriä.

Kajaani on hoitanut myöskin Liikuntapuiston uusimisen mallikkaasti, kuten se liikuntapoliittisessa ohjelmassa oli suunniteltu. Kaikesta huolimatta, liikunnallisia nautintoja kaikille niille jotka liikuntaa harrastavat.

Markku Oikarinen

(sd.), liikunnan monikäyttäjä

Kajaani tarvitsee

matalan kynnyksen

harjoitusjäähallin.

Melkein 30-vuotias

jäähalli ei vastaa siihen

tarpeeseen, mitä tämä

aikakausi edellyttää.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti