REFRRER:path /

Eduskuntavaalit 2019

Kaikki tarpeellinen tieto vuoden 2019 eduskuntavaaleista. Vaalipäivä on sunnuntai 14.4.2019. Ennakkoäänestys toimitetaan kotimaassa 3.–9.4.2019 ja ulkomailla 3.–6.4.2019.
Eduskuntavaaleissa 2019 valitaan 200 kansanedustajaa ja siinä saavat äänestää kaikki äänioikeutetut, eli viimeistään vaalipäivänä 18 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset.

« »

Lukijan mielipide: Mistä sinä aiot minulta leikata?

Tiina Heikkinen

Toreilla kampanjoidessa tapaa satoja ihmisiä ja kuulee mielenkiintoisia, iloisia ja surullisia elämänkohtaloita. Välillä olen kuitenkin kohdannut myös vihamielisiä ihmisiä. Eräs henkilö tivasi minulta kovaan äänensävyyn, että mistä aion hänen tulojaan leikata. Vastasin hänelle, että en tiedä vielä.

Nyt seuraa hyviä uutisia. En halua leikata ainakaan köyhimmiltä, lapsilta, työttömiltä, eläkeläisiltä, vammaisilta tai opiskelijoilta. En halua leikata koulutuksesta, terveydenhuollosta enkä sosiaalipalveluista. En kannata aktiivimallia eli työttömyysturvan leikkuria enkä lomarahaleikkauksia! Työn verotusta tulee keventää pieni- ja keskituloisilta.

Tulevaisuuden tavoitteet on asetettu korkealle. On tarpeellista satsata varhaiskasvatukseen, maksuttomaan toiseen asteeseen ja sosiaaliturvauudistukseen, joka tukee ihmisen mahdollisuuksia pärjätä elämässä, yrittää ja opiskella.

Palataanpa sitten takaisin kysymykseen, mistä me leikkaamme, keneltä verot kerätään. No, lähtökohtaisesti tarkoituksena on tiivistää veropohjaa. Kuulostaa pahalta, tiedän, mutta luepa loppuun. Veropohjan tiivistäminen tarkoittaa SDP:n mallissa esimerkiksi sitä, että ulkomaalaisilta rahastoilta peritään osingoista veroa sekä estettäisiin verovälttely niin kutsutuilla vakuutuskuorilla, joiden ansioista varakkaimmat voivat välttää maksamasta veroja sijoitustuotoistaan.

Jos veropohja saadaan tiivistettyä, voidaan tehdä maltillinen pieni- ja keskituloisten palkansaajien, eläkeläisten, yrittäjien ja etuuksien saajien tuloverotuksen alentaminen.

Eli nyt minulla olisi hänelle vastaus. Jos olet kovan luokan ulkomaalaisiin rahastoihin sijoittaja tai vakuutuskuorien omistaja, niin leikkaisin sieltä.

Tilanne torilla jo leppyneen kansalaisen kanssa päätyi yhteisymmärrykseen siitä, että hän on maksanut paljon veroja ja että minä olen siitä kiitollinen.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »