REFRRER:path /

Mielipide: Paljakan myynnistä ei tällä hetkellä käydä neuvotteluja

Teijo Määttänen / arkisto
Kirjoittajan mukaan Ukkohalla-Paljakka -retkeilualueen kehittäminen Puolangan ja Hyrynsalmen sekä paikallisten yrittäjien yhteistyöllä hyödyttäisi molempia hiihtokeskuksia.
Hiihtokeskus Ukkohalla-Paljakka Oy laittoi Paljakan rinnetoiminnat myyntiin viime vuonna, kun Puolangan kunta ilmoitti että se ei halua kehittää Ukkohalla-Paljakka retkeilyaluetta yhteistyössä Hyrynsalmen kunnan sekä yrittäjien kanssa. Kuntien rooli tässä oli maanomistajana ja julkisena toimija luoda vetovoimainen matkailuinfra, joka houkuttelee investointeja. Näkemyksemme mukaan molemmat keskukset olisivat hyötyneet tästä yhteistyöstä.

Toimme strategiamme hyvin selvästi esille myös kunnalle kun Paljakan ostimme ja samalla käynnistimme yli 1 miljoonan euron investoinnit Paljakkaan. Nyt on tietysti mukava kuulla kunnan suusta, että kunta on herännyt ja sillä on hankeaihioita matkailun kehittämiseksi Paljakan osalta. Rinneyhtiönä kaikki matkailun kehittämisideat ja hankkeet ovat tervetulleita.

Tärkein mittari matkailukeskuksen vetovoimalle on sen kehittyminen, investoinnit ja palvelut – ilman niitä keskus taantuu ja menettää kilpailukykynsä markkinoilla. Rinneyhtiön investoinnit ja kehittäminen on sidoksissa koko matkailukeskuksen kehittymiseen ja tulevaisuuden näkymiin sekä uskottaviin suunnitelmiin. Näistä vastaa alueen keskeiset toimijat; kunta, rinne yms. yritykset ja sidosryhmät. Pelkkien hauskojen pessimistivideoiden varaan ei voi Paljakan tulevaisuutta rakentaa.

Paljakan rinnetoimintojen myynnin osalta ei käydä tällä hetkellä neuvotteluja. Hiihtokeskus avaa Paljakan rinteet 15.2 ja kuluvana kautena aukiolopäiviä on arviolta 50-60. Ukkohalla-Paljakkaan sekä Ruskotunturille myytiin kuluvana kautena noin 3 000 kausikorttia ja 99,90 euroa maksanut hissilippu tarjoaa Suomen halvimmat ja monipuoliset lasketteluelämykset yhdellä lipulla. Rinnekausi on käynnistynyt ennätysvilkkaasti Ruskotunturilla ja Ukkohallassa. Uskomme sen näkyvän myös Paljakan rinteillä kun ne avataan.

Kimmo Kyhälä

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti