REFRRER:path /

Mielipide: Perussuomalaisten tuhoamisyritys epäonnistunut

Pentti Kettunen

Tällä hetkellä voidaan jo nähdä selvästi, että keskustan ja kokoomuksen suunnitelma Perussuomalaisen puolueen tuhoamiseksi on epäonnistunut.

Tuhoamisyrityksellä tilapäisesti heikennettiin PS:n poliittista voimaa ja mahdollisuuksia vaikuttaa asioihin valtakunnan tasolla, mutta kevään 2019 eduskuntavaalit ratkaisevat sen, kuinka paljon puoluehajaannus vaikuttaa vaalitulokseen.

On aivan selvää, että keskustalla ja kokoomuksella oli tarkoitus hävittää perussuomalaiset pois Suomen poliittiselta kartalta ja jostakin käsittämättömästä syystä tähän operaatioon osallistui myös pitkäaikainen puolueen puheenjohtaja ja yksi perustajista, Timo Soini.

Hän sai vielä parikymmentä muuta hölmöä lähtemään mukaansa.

Hävittämisoperaation epäonnistumisesta saa kiittää perussuomalaisten enemmistön ryhdikästä kenttäväkeä sekä suoraselkäisiä kannattajia ja tukijoita.

He omalla toiminnallaan ovat pelastaneet PS-puolueen, vaikka vastassa ovat olleet Suomen mittapuussa valtavat poliittiset voimat: presidentti, pääministeri, valtiovarainministeri ja muut myötäjuoksijat.

Tuhoamisyrityksen epäonnistuminen osoittaa sen, että ei ole ollenkaan yksinkertaista tuhota sellaista kansanliikettä, jonka juuret ovat syvällä suomalaisessa maaperässä.

Perussuomalaisen aatteen siemenet on kylvetty jo yli puoli vuosisataa sitten, kun Veikko Vennamon johdolla perustettiin Suomen Pientalonpoikien Puolue, myöhemmin SMP ja SMP:n raunioille Perussuomalaiset.

Toivon, että Perussuomalaisten johdon, järjestöväen ja kannattajien selkäranka kestää edelleen – vastassa ovat valtavat voimat.

Suuri raha ja kansainväliset monopolit haluavat riistää suomalaisiakin ja näitä vastaan tarvitaan vahvaa perussuomalaista puoluetta ja sen vilpittömiä tukijoita.

Ei anneta periksi, vaan rivit suoriksi.

Kirjoittaja Pentti Kettunen on perussuomalaisten ex-kansanedustaja.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti