REFRRER:path /

Mielipide: Viherpesua ja porsaanreikiä

Venla Sandgren

KaiCell Fibers -tehtaan negatiiviset ympäristövaikutukset koko maahamme ja vesistöihimme ovat laajat ja vääjäämättömät.

Bio-alkuliitteellä myyty tehdas ei todellakaan ole mikään ympäristön ystävä – se on nyt myyty ihmisille täyttä viherpesua käyttäen.

Tehtaan vaikutukset Itämerelle ovat häikäilemättömän ikävät, joten tämä ei ole vain kainuulaisten, vaan koko Suomen asia.

Lisäksi on pöyristyttävää, että rekkaliikenne aiotaan laittaa kulkemaan pienen Paltamon läpi, kun se voitaisiin rakentaa kulkemaan paikkakunnan ulkopuolelta.

Kuka haluaa satojen rekkojen rekkarallin kotinsa viereen?

Olen myös kuullut, että vain pieni prosentti paikallisista ihmisistä on edes avannut tehdasta koskevan kyselyn, koska se on kirjoitettu aivan liian vaikeasti.

Lisäksi: tehdas ei tuo lisää työpaikkoja, koska paikalliset pienyrittäjät, jotka tehtaan myötä menettävät työnsä, siirtyvät tehtaaseen töihin.

Nämä porsaanreiät tulee tutkia perusteellisesti, eikä suin päin vain sokeasti luottaa siihen, että ”kyllä kaikki varmaankin sujuu parhain päin”, koska näin ei todellakaan tule käymään.

Tutkinnassa ja arvioinneissa tulee myös käyttää oikeita faktoja puolueettomilta tahoilta, ei mielipiteitä ja tunteeseen pohjautuvia lausuntoja.

Kainuulaiset – herätkää ja puhukaa suunne puhtaaksi ennen kuin on liian myöhäistä!

Venla Sandgren

Helsinki

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti