REFRRER:path /

Nyt on paikallisen sopimisen vuoro

Jarkko Mikkonen/arkisto
Teknologiateollisuuden aluejohtokunnan edustajat vetoavat paikallisen ja yrityskohtaisen sopimisen puolesta. Alan uudet sopimukset mahdollistavat laajan paikallisen sopimisen, he kirjoittavat.
Suomen työmarkkinat kehittyvät kohti yrityskohtaisuutta ja paikallista sopimista. Uudet työehtosopimukset mahdollistavat paikallisen sopimisen laajasti. Nämä mahdollisuudet kannattaa yrityksissä hyödyntää.

Vaikka liittojen väliset sopimukset on tehty, neuvottelukierros ei ole vielä valmis. Yrityksissä käytävät neuvottelut ovat vähintään yhtä tärkeä osa neuvottelutoimintaa kuin liittojen solmima työehtosopimus. On äärimmäisen tärkeää, että työpaikoilla tehdään hyvässä yhteistyössä paikallinen tilannearvio ja sen mukaiset ratkaisut.

Teknologiateollisuuden työehtosopimuksissa ensisijaisena vaihtoehtona on, että palkoista sovitaan paikallisesti. Tavoitteena on työpaikan tilannetta ja tarpeita mahdollisimman hyvin tukeva palkkaratkaisu.


Jotta neuvottelut työpaikoilla onnistuvat, tarvitaan osapuolten välillä neuvotteluhalua, luottamusta ja hyviä neuvottelusuhteita. Ennakkoluuloton asenne palkitsee. Onnistunut paikallinen sopimus lisää yrityksen tuottavuutta ja kilpailukykyä sekä henkilöstön hyvinvointia.

Paikallinen sopiminen kannattaa riippumatta siitä, miten yrityksellä menee. Jokainen työpaikka on omalta osaltaan rakentamassa uutta sopimisen kulttuuria Suomeen. Työmarkkinat uudistuvat hyvien kokemusten kannustamana.

Paikallisten palkkaneuvottelujen aika on nyt.

Johanna Koskelainen

kehitysjohtaja, Kymppi Group Oy, Teknologiateollisuuden aluejohtokunnan puheenjohtaja

Tuula Sivonen

aluepäällikkö, Teknologiateollisuus ry

Onnistunut paikallinen

sopimus lisää yrityksen

tuottavuutta ja

kilpailukykyä sekä

henkilöstön hyvinvointia.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti