REFRRER:path /

Työllistämisen helpottaminen parantaa tuottavuutta ja työllisyyttä

Kainuun Sanomien pääkirjoitus (5.9.) suositteli, että hallitus harkitsisi luopumista irtisanomisen helpottamista koskevasta lakihankkeesta. Pääkirjoituksessa kyseenalaistettiin muutoksen työllisyysvaikutukset ja ehdotettiin ratkaisuksi koeajan pidentämistä.

Suomessa irtisanominen edellyttää asiallista ja painavaa syytä. Sääntely on abstraktia ja tulkinnanvaraista. Suomessa on OECD-maiden kolmanneksi tiukin henkilöperusteinen irtisanomissuoja. Myös oikeuskäytäntö on muodostunut ankaraksi. Tämä johtaa haluttomuuteen palkata ihmisiä työsuhteeseen. Riski koetaan liian isoksi.

Tuoreen (5.9.) ekonomistipaneelin mukaan (ekonomistikone.fi) 49 prosenttia ekonomisteista uskoo henkilöperusteisen irtisanomisen helpottamisen kasvattavan työllisyyttä, vain 13 prosenttia torjuu väitteen. Lakihankkeesta ei siis missään nimessä pidä luopua.

Lehden mainitsemat ammattiyhdistysliikkeen painostustoimien perusteet ovat hataralla pohjalla. Palkansaajajärjestöt ovat antaneet virheellisiä tietoja esitetyn lainsäädännön sisällöstä. On väitetty, että työnantaja voisi irtisanoa työntekijän pärstäkertoimen tai ay-jäsenyyden perusteella. Väitteet ovat virheellistä pelottelua.

Lakiluonnosta kannattaa selkiyttää, jotta tulkinnanvaraisuudesta päästään eroon. Sääntelyssä pitäisi luopua irtisanomisperusteen painavuuden vaatimuksesta ja edellyttää ainoastaan asiallista tai pätevää syytä. Tämä olisi myös Suomea sitovien kansainvälisten sopimusten mukainen sääntelymalli. Työsuhde on jatkumo, joten koeajan pidentäminen ei ole ratkaisu. Sen aikana ei paljastu se, mitä myöhemmin työsuhteessa tapahtuu tai ei tapahdu.

Suomen työllisyysaste on Pohjoismaiden alhaisin ja työttömyys korkein. Työttömyys on suurin köyhyyden lähde ja hyvinvoinnin uhka. Työllistämiseen liittyvää riskiä kannattaa pienentää. Se lisää työmarkkinoiden dynamiikkaa, parantaa tuottavuutta ja työllisyyttä sekä antaa mahdollisuuden myös työmarkkinoiden ulkopuolella oleville päästä kiinni työelämään.

Janne Makkula

työmarkkinajohtaja, varatuomari, Suomen Yrittäjät

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti