REFRRER:path /

Yrittäjien viesti Kauppakadulta

Tiina Suutari/arkisto
Perussuomalaisten valtuustoryhmä esittää Kajaanin Kauppakadun pysäköinnin muuttamista maksuttomaksi kiekkopysäköinniksi jo joulumyyntiin.
Olemme saaneet tämän kuluneen syksyn aikana tavallista enemmän yhteydenottoja koskien Kauppakadun pysäköintijärjestelmää. Yhteydenotot ovat olleet pääsääntöisesti kaupunkilaisilta, asiakkailta, Vuolijoelta saakka.

Tämän vuoksi jalkauduimme syksyisenä lauantaina Kauppakadun yrittäjien pariin ja kysyimme, mitä heille kuuluu. Heillä oli asiaa, olimme tervetulleita. Ilo ja tekemisen meininki oli poissa, koska katu oli tyhjä. 2-3 henkilöä näkyi katukuvassa. Samalla tarkistimme, että markettien parkkipaikoilla oli tungosta. Siis nettikauppaa ei voida syyttää!

Asiakkaiden viesti yrittäjälle on ollut selkeä: kiireetön shoppailu ei enää onnistu, koska pysäköintimittarit pyytää lisää kolikoita! Kassavirrat ovat pienentynet 1/3 osaan siitä, mitä olivat ennen nykyistä järjestelmää!


Kadunvarrella liikehuoneiston omistavalla yrittäjällä liiketoiminnan tulisi olla tuottavaa, siten yritys voi kehittyä, tehdä uusia investointeja, lisätä henkilökuntaa, suunnitella mahdollista sukupolven vaihdosta tai jopa yrityksen myyntiä. Jos mitään näistä ei pysty suunnittelemaan, on edessä loukku ja kierre, josta ei ole ulos pääsyä, työasiat tulee yöuniin.

Erään yrittäjän silmänurkkaan vierivä kyynel, kertoi omaa sanomaansa, joka ei saa jättää kylmäksi meistä yhtäkään, kotikaupunkimme päättäjää, vastuunkantajaa.

Toisen on etsittävä työtä yrityksen ulkopuolelta, silloin ei ole yhtäkään vapaapäivää.

Kysymme teiltä arvoisat virkamiehet, ympäristöteknisen lautakunnan jäsenet ja hyvät valtuutetut, onko meillä varaa antaa kaupunkikeskustan muuttua aavekaupungiksi, joka on tulevaisuutemme imago upeasta maakuntamme keskustaajamasta. Tyhjillään olevat liikehuoneistot, katu ilman asiakkaita, tämäkö on tavoitteemme?

Mitä enemmän luemme tulevaa Kainuu-ohjelmaa ja kaupunkistrategiaa, sitä enemmän meillä on tahtotilaa tehdä töitä näitten yritysten säilymisen puolesta. Luvataan, että Kainuussa on kilpailukykyinen maakuntakeskus Kajaani.

Uusien yritysten syntymisen myötä meidän kuuluu kiinnittää huomiomme jo olemassaoleviin yrityksiin ja auttaa niitä säilyttämään elinvoimaisuutensa, kehittymään, vahvistamaan liiketoimintaansa. Kaupunkistrategiassa todetaan: teemme kaupungista kasvukeskuksen ja huolehditaan tiiviistä kaupunkikeskustasta. Ovatko nämä vain kauniita lupauksia??

Ehdotamme, että pysäköinti muuttuu kiekkopysäköinniksi välittömästi, pidemmäksi määräajaksi, jotta saamme kattavan vertailutuloksen nykyiseen järjestelmään. Kiekkopysäköinnin aika olisi 1-2 tuntia ja sillä rajoituksella, että yrittäjät itse eivät täytä parkkipaikkojaan omilla ajopeleillään.

Kysynkin, miksi ei voida antaa tätä mahdollisuutta? Jos se vaatii ympäristöteknisen lautakunnan luvan, käsitellään se siellä. Mikään ei ole kiveenhakattu.

Pysäköintimaksu tuntuu monesta pieniltä kolikoilta, mutta niillä on yllättävän suuret vaikutukset yritysten toimintaan, työllisyyteen, verotuloihin, kiinteistöjen arvoon. Annetaan joulu ja joulumyynnin ilo myös kaupunkikeskustan kauppiaille!

Eila Aavakare

Perussuomalaisten valtuustoryhmän pj, Kajaani

Ehdotamme, että

Kauppakadun pysäköinti

muuttuu välittömästi

kiekkopysäköinniksi.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti