REFRRER:path /

Aiheena heavy metal

Heavy metal eli raskas metalli on populaarimusiikkiin kuuluva musiikin tyylilaji. Se syntyi 1960- luvun lopusta rock- ja blues rockin bändeistä.

Tunnetuimpia bändejä siihen aikaan olivat Led Zeppelin, Deep Purple, Black Sabbath ja Uriah Heep.

Metallimusiikki 1960-80 luvulla

NWOBHM-ilmiö (New Wave Of British Heavy Metal) yhdistetään 1980- lukuun, jonka myötäkäsite “Heavy Metal” vakiintui lopullisesti. NWOBHM:n yhtyeisiin kuuluvat muun muassa Iron Maiden, Judas Priest, Def Leppard ja Motörhead.

Heavy Metal -musiikille yleisiä piirteitä ovat tekninen rumputyöskentely, sähkökitaran voimansoinnut ja puhtaasti korkealta lauletut laulusuoritukset. Heavy Metallissa korostetaan yleisesti soittotaidon sekä esiintymisen merkitystä.

Hard Rock on hieman kevyempää ja lennokkaampaa musiikkia, sillä se oli aluksi kiinni Rockin rhytm and blues -juurissa.

Heavy Metal käsittelee synkempiä aiheita, kuten Paranormaaleita ilmiöitä, sotaa ja kauhuelementtejä. Hard Rockissa sanoituksen teemana on enemmänkin alkoholi, huumeet, romantiikka ja seksuaalinen elämä.

2000- luvun metallimusiikki

Metallimusiikki on jatkanut kovaa suosiotaan varsinkin Euroopassa. Suuria vaikuttajia ovat melodiset death metal -yhtyeet In Flames (Ruotsi) ja Children of Bodom(Suomi). Myös sinfoninen metalliyhtye Nightwish(Suomi) on ollut erittäin suosittu.

Saksalainen bändi Rammstein on astetta erikoisempi bändi, saksan kielellä laulamisen takia. Yhtye lauloi alkuaikoina englannin kielellä, mutta suosiota he eivät niin saaneet. Rammstein käyttää Live-esiintymisissä paljon pyrotekniikkaa.

Bändi onkin kommentoinut, että keikat muualla kuin Saksassa ovat hauskoja, kun suurin osa ihmisistä ei edes ymmärrä mistä he laulavat. Pyrotekniikalla he saavat näyttävyyttä ja dramatiikkaa. Edellä mainitut heavy metal bändit ovat esimerkkejä tulevaisuuden Heavy Metal musiikista.

Heavy Metal Tapahtumat Suomessa 2015

Joka vuosi Suomessa järjestetään suuria heavy metal tapahtumia, joissa esiintyy yleensä noin 3-7 heavy metal bändiä. Yleensä myös heavy metal tapahtumissa esiintyy kevyemmän musiikkityylin esiintyjiä. Suuria joka vuonna järjestettäviä tapahtumia ovat esimerkiksi:

-Ruisrock

-Ilosaarirock

-Laulurinteellä järjestettävä heavy metal -tapahtuma

-Nummirock

-Provinssirock

-Tuskafestivaali

-Qstock

-Lankafest, joka on Puolangalla 6:nnetta kertaa järjestettävä tapahtuma. Se on kasvattanut suosiotaan joka vuosi räjähdysmäisesti. 2015 vuoden tapahtumaan on tulossa suosittu suomalainen bändi Battle Beast ja Poisonblack.

Children of Bodom

Children of Bodom on suomalainen Espoossa perustettu bändi, vuodelta 1993. Se on yksi kansainvälisesti menestynein suomalainen heavy metal bändi.

Alex Heikkinen 9A

Lähteet: http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/06/06/metal-evolution-raskaan-rockin-tarina

(http://fi.wikipedia.org/wiki/Heavy_metal)

Jätä kommentti

  • Tuoreimmat

    Mies jäi puun alle Ukkohallassa 7 minuuttia sitten | 0
    Valjakkohiihdon SM-kisa Kuhmossa, tulokset 14 minuuttia sitten | 0
    Valjakkohiihdon SM-kisa Kuhmossa, tulokset 14 minuuttia sitten | 0