REFRRER:path /

Kauhu kiinnostaa nuoria

Kajaanin keskuskoulun oppilaat pohtivat, miksi vampyyrit, ihmissuhdet ja kauhu yleensäkin kiehtoo.

KS Smedia
Kauhu kiehtoo nuoria monella tapaa ja sitä on helppoa löytää monista paikoista nykyaikana. Kauhu on yleistynyt vuosien varrella ja se on erityisen suosittua elokuvateollisuudessa. Elokuvien kehittyessä kauhun suosio on kasvanut merkittävästi varsinkin nuorten keskuudessa, sillä he pääsevät helpommin käsiksi materiaaliin internetin kautta.

Kauhua esiintyy monissa erilaisissa muodoissa, kuten elokuvissa, animaatioissa, peleissä, videoissa ja kirjoissa.

Tunnetuimmat hahmot kauhun keskuudessa ovat esimerkiksi vampyyrit ja ihmissudet. Nykyteknologian myötä myös hahmot ovat muuttuneet huomattavasti ja hahmojen monimuotoisuus houkuttelee ihmisiä kauhun pariin yhä enemmän. Nykyaikana tavalliset kummitustarinat eivät enää riitä pelästyttämään kaikkia, joten aaveista ja noidista on siirrytty monenlaisiin yliluonnollisiin olentoihin.

Kysellessämme nuorilta, miksi kauhu kiinnostaa heitä, syinä olivat esimerkiksi säikähtämisen halu ja jännitys. He eivät osanneet perustella vastauksiaan tai tienneet tarkkoja syitä, mutta kertoivat kauhun kiinnostavan silti. Monet nuoret myös viihtyvät kauhupelien parissa. Suosittuja ovat myös kauhupeliaiheiset reaktiovideot ja erilaiset säikäytysvideot, joita löytyy esimerkiksi YouTubesta ja muualta internetistä.

Kauhua löytyy nykypäivänä myös televisiosta muun muassa sarjojen muodossa. Niitä ovat esimerkiksi American Horror Story ja The Walking Dead. Nämä sarjat ovat keränneet itselleen suuria katsojamääriä ympäri maailmaa.

Vaikka elokuvat ja pelit ovat tänä päivänä keränneet paljon suosiota, kauhukirjallisuutta ei ole siltikään unohdettu. Monet kauhuelokuvat perustuvakin tunnettuihin kirjoihin, esimerkiksi Hohto perustuu Stephen Kingin samalla nimellä tunnettuun kirjaan. Muita suosittua kirjoja ovat R.L. Stinen kirjoittama kirjasarja Goosebumps ja Stephen Kingin kirjoittama Carrie.

Essi Eskelinen, Nelli Jauhiainen ja Elsa Seppänen

Kajaanin keskuskoulu 8c

Päivän kysymys: Pidätkö kauhusta?

Haastattelimme kahta 7-luokkaa ja 8-luokkaa kauhusta. Kysyimme, pitävätkö he siitä. Kauhukirjallisuus, -elokuvat, -videopelit ovat kovassa suosiossa etenkin nuorten keskuudessa.

70 % vastanneista vastasi myöntävästi kysymykseen. 30 % vastasi kieltävästi.

(Vastanneita oli yhteensä 50)

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti