REFRRER:path /

Arvokkaasta työstä kannattaa palkita

ROMAN PILIPEY / arkisto
Uimari Jenna Laukkanen valittiin perjantai-iltana vuoden kainuulaiseksi urheilijaksi. Yksilöiden lisäksi palkittiin muun muassa taustajoukkoja.
Perjantai-iltana palkittiin maakunnan parhaita urheilijoita sekä aktiivisimpia urheiluseuroja ja -toimijoita Kajaanissa pidetyssä maakunnallisessa urheilugaalassa. Vuoden urheilijaksi valittiin jälleen uimari Jenna Laukkanen, jonka lisäksi palkittiin muun muassa liikkuva koulu, vuoden taustavoima, vuoden seuratoimija sekä vuoden läpimurto. Lisäksi jokainen Kainuun kunta valitsi omalta alueeltaan liikuntatekopalkinnon saajan.

Vaikka uurastuksen motivaatio tulee niin urheilijoilla kuin taustavoimilla muualta kuin tällaisista kunnianosoituksista, on hyvä, että näitä jaetaan. Ne ovat osoitus siitä, että tehty työ on huomattu ja sitä arvostetaan.

Erityisen tärkeitä huomionosoitukset ovat seuratoimijoille, jotka usein tekevät työtään omakustanteisesti ja vapaaehtoisuuteen perustuen. Ilman urheiluseurojen aktiiveja – isiä, äitejä, valmentajia, puheenjohtajia, sihteereitä ja rahastonhoitajia – olisi moni suomalainen urheilutähti jäänyt syttymättä. Innostus lajiin ja perusta menestykselle luodaan junioritoiminnassa, ja siinä aktiivisilla aikuisilla on keskeinen rooli.

Urheiluseuroissa tehdään arvokasta työtä, vaikka tähtiä ei niiden riveistä nousisikaan. Ne mahdollistavat liikkumisen ja oman lajin löytämisen isolle joukolle suomalaisia. Urheiluseurat ovatkin merkittäviä kansanterveyden ylläpitäjiä.

Kuluneella viikolla Yle uutisoi lasten ja nuorten liikkumista selvittäneen LIITU-tutkimuksen tuloksista. Ne kertovat karua kieltään lasten liikkumisen vähentymisestä ja ruutuajan lisääntymisestä. Enää vain kolmannes peruskouluikäisistä lapsista ja nuorista liikkuu suositusten mukaisesti vähintään tunnin päivässä.

Lasten ja nuorten liikkumisen mahdollisuuksista on pidettävä huolta. Lisäksi näyttää siltä, että uusia keinoja tarvitaan, jotta into liikkua lisääntyisi. Esikuvat ovat lapsille ja nuorille tärkeitä motivaattoreita. Siksikin on hyvä, että menestyneitä urheilijoita nostetaan esiin myös kotikonnuilla.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti