REFRRER:path /

Kainuu juhlii yhdessä

Juha Neuvonen
Maakuntajohtaja Pentti Malinen ja Kajaanin sivistysjohtaja Mikko Saari kättelivät torstaina kaikki juhlimaan saapuneet Kainuun neljäsluokkalaiset. Satavuotiaan Suomen juhlinta jatkuu vilkkaana myös tällä viikolla.
Suomi ja Kainuun Suomen mukana valmistautuvat maamme 100-vuotisjuhlallisuuksiin.

Varsinainen merkkipäivä on ylihuomenna keskiviikkona 6. joulukuuta, mutta virittäytyminen juhlahuipennukseen alkoi jo viime viikolla.

Neljäsluokkalaiset kainuulaiset lapset saapuivat Kajaaniin viime torstaina syömään ja tanssimaan kuin linnanjuhlissa konsanaan. Maakuntajohtaja Pentti Malinen ja sivistysjohtaja Mikko Saari ottivat vieraat vastaan valtiojohtajien tavoin kättelyin.


Tällä viikolla juhlatoimet alkavat heti tänään maanantaina muun muassa Ristärvellä, jossa sankarivainajien haudoille lasketaan kiitosseppele. Suomussalmella on Ruukinkankaan koulun itsenäisyysjuhla.

Tiistaina Kajaanissa Lehtikankaan koulun pihalla järjestetään oppilaiden ja Kainuun prikaatin yhteinen lipunnostotilaisuus.

Kuhmon kirjasto, Kajaanin Kaukametsä ja Suomussalmella kylpylä Kiannon Kuohut valaistaan sinivalkoisin valoin. Aattoilta huipentuu Kajaani-hallissa järjestettävään Kainuugaalaan.

Itsenäisyyspäivänä eri puolilla Kainuuta pidetään itsenäisyyspäivän jumalanpalveluksia, seppeleenlaskuja sekä kansalaisjuhlia. Hyrynsalmen kunnantalolla vietetään samaan aikaan kunnan 150-vuotisjuhlia.

Illalla Kajaanin rauniolinna valaistaan kynttilöin. Kuka tahansa voi tuoda kynttilöitä tai ostaa niitä paikanpäältä. Kajaanin Työvoimayhdistys toimittaa kynttilät perille valaisemaan muureja.

Kainuun liitto on koordinoinut Kainuusta tulleita Suomi100 -hankkeita ja iso osa niistä on saanut toteuttamista varten rahoitusta erityisestä juhlavuoden rahapotista.

Myös Suomi100-tunnuksia on Kainuuseen jaettu viljalti. Nuorisolle on järjestetty Kainuu-aiheinen videokilpailu.

Nämä ja monet muut juhlallisuudet osoittavat, että Kainuu haluaa juhlia itsenäistä Suomea yhdessä, kuten juhlavuoden teemaan kuuluu.

Samanlaiselle kainuulaiselle yhteishengelle on kysyntää jatkossakin. Tarve yhteistyölle ei pääty näihin satavuotisjuhliin.

Jätä kommentti