REFRRER:path /

Palkka-avoimuus voisi edistää tasa-arvoa

Kimmo Brandt / Arkisto
SAK haluaa lisää avoimuutta palkkatietoihin suomalaisilla työpaikoilla. Kuvassa SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta.
Palkkatietojen julkisuudesta suomalaisilla työpaikoilla nousi maanantaina tora, kun Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) ja SAK julkaisivat kumpikin omat selvityksensä aiheesta. Laajoilla otannoilla mutta eri kohderyhmille suunnatut kyselyt antoivat keskenään täysin vastakkaiset tulokset.

Kun SAK kysyi omilta luottamushenkilöiltään palkkojen julkisuudesta, kannatti heistä yli kaksi kolmasosaa sitä, että palkkatiedot avattaisiin julkisiksi työpaikoilla.

EK taas osoitti kyselynsä työikäisille suomalaisille. Menetelmänä oli Taloustutkimuksen tekemä internetpaneeli, jolla haastateltiin 1500:aa suomalaista. Heistä kaksi kolmannesta vastusti sitä, että työpaikoilla olisi mahdollisuus nähdä myös työkavereiden palkat.

Ajankohtaiseksi keskustelun tekee se, että perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) asetti tammikuussa kolmikantaisen työryhmän laatimaan esitystä, jonka avulla haetaan palkka-avoimuuden lisäämistä. Työryhmän määräaika päättyy maaliskuun puolivälissä.

Julkisella sektorilla palkka-avoimuuteen on jo totuttu. Kuntien ja valtion työntekijöiden palkat voi tarkistaa niin työtoveri kuin ulkopuolinen. Perusteena julkisuuskäytännölle on pidetty sitä, että julkisen puolen palkat maksetaan verovaroista. Palkkatietojen avoimuus on myös osa julkisen vallankäytön valvontaa.

Yksityisellä puolella perusteita on vaikeampi löytää. Yksi hyvä peruste on palkkatasa-arvon parantaminen. Jos palkat olisivat kaikkien tiedossa, olisi nykyistä suurempi paine maksaa samasta työstä samaa palkkaa riippumatta esimerkiksi sukupuolesta.

Joka tapauksessa jatkossakin pitää huolehtia siitä, että työnsä hyvin tekemällä voi myös omaan palkkaansa vaikuttaa.

Tasapäistäminen ei välttämättä kannusta ponnistelemaan, jos joku toinen saa saman vähemmällä.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti