REFRRER:path /

Kamarimusiikki

Heinäkuussa Kuhmon valloittavat kamarimusiikki ja taiturilliset muusikot. Kuhmon Kamarimusiikki on Suomen vanhin ja kävijämäärältään suurin kamarimusiikin tapahtuma.

« »

Täysille saleille

Tatu Hiltunen
Kuhmon Kamarimusiikki täytti Kuhmo-talon Lentua-salin ilta toisensa jälkeen.
Kuhmon Kamarimusiikki jatkaa vahvaa perinnettä jo 45 vuoden kokemuksella. Tänä kesänä tarjolla oli 74 tilaisuutta ja esiintyjinä 138 kansainvälistä ja suomalaista taiteilijaa.

Valtakunnallisesti tunnustettu kainuulainen kesätapahtuma houkutteli paikalle noin 8 000 vierasta, jotka osallistuivat keskimäärin neljään esitykseen. Konserttikäyntejä kertyi tapahtuman aikana noin 35 000. Lippujen ennakkomyynti oli jopa vilkkaampaa kuin viime vuonna.

Kuhmon kamarimusiikki toimii noin yhden miljoonan euron budjetilla. Esiintyjien lukumäärään nähden summa ei ole suuri. Esimerkiksi Savonlinnan Oopperajuhlat, joka Kuhmoon verrattuna kestää kaksi kertaa kauemmin eli kuukauden, vaatii toimiakseen kahdeksan miljoonan euron budjetin.

Kuhmon kamarimusiikin kustannuksista puolet tulevat lipputuloista ja toisen puolikkaan opetusministeriöltä, Kuhmon kaupungilta ja valtakunnallisilta ja paikallisilta yhteistyökumppaneilta. Pääyhteistyökumppani on Osuuspankki. Canorama, Eeva-lehti, F-Musiikki, Kainuun Sanomat, Kaisanet, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera, Kuhmo Oy, Loiste, Metsähallitus, No-Pan Auto, Osuuskauppa Maakunta ja VTT.

Vaikka musiikkifestivaali on vuosikymmenten aikana vakiinnuttanut asemansa niin taiteilijoiden, yleisön kuin yhteistyökumppaneidenkin parissa, jokainen vuosi on järjestäjille uusi haaste. Mikään ei tule itsestään vaan rahoitus on haalittava kasaan vuosi toisensa jälkeen. Ja näinä aikoina niin valtion kuin yksityisen sektorin rahat ovat vuosi toisensa jälkeen tiukemmassa.

Tasainen yleisökehitys ja konsertit täysille saleille luovat uskoa siihen, että Kuhmon Kamarimusiikin kaltaista tapahtumaa tarvitaan jatkossakin. Missä muualla kesäihminen voi sandaaleissa kävellä konserttisaliin ja kuunnella maailmanluokan musiikkia esitettynä niin, että lavallakin ollaan sandaaleissa? Minne muualle Metropolitanit sun muut huippusalit kiertäneet taiteilijat haluavat tulla niin innokkaasti kuin Kuhmoon, joka on ikään kuin artistien oma kesäleiri?

Sitä on Kuhmon Kamarimusiikin ainutkertainen, artisteja yhdistävä henki, jolta yleisökään ei voi välttyä. Tämä kuva Kainuusta kannattaa antaa tänne saapuville kotimaisille ja ulkomaisille vieraille.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »