REFRRER:path /

Tuomas Kurttilasta tuli ongelma sdp:lle

Joel Maisalmi / arkisto
Tuomas Kurttila kulkee nyt kohusta kohuun.
Sosialidemokraateilla on nyt lapsiasiavaltuutetun kokoinen ongelma niskassaan. Tuomas Kurttila on tahtomattaan joutunut julkisuuteen milloin minkäkin röhlömin vuoksi.

Erikoiset taksikyydit ja vielä erikoisemmat selitykset niihin sekä lastenjuhlien jättäminen väliin pikkujoulujen vuoksi ovat varmasti sellaisia otsikoita, joita demarijohto ei haluaisi näin vaalien alla ehdokkaastaan nähdä.

Taksin penkkiä Kurttila on kuluttanut viime aikoina runsaasti. Uutissuomalainen kertoi, että syys-marraskuun aikana taksikuitteja oli kertynyt lähes 4300 euron arvosta. Joukossa oli muun muassa ajelut Oulusta Helsinkiin lähes 600 eurolla ja Helsingistä Harjavaltaan 500 eurolla.

Samaan aikaan Kurttila oli käyttänyt linja-autoon noin 70 euroa ja junaan vajaat 700 euroa. Lapsiasiavaltuutetun edellytetään käyttävän pääsääntöisesti julkista liikennettä. Kurttilan kuittien joukosta löytyi muun muassa tosite Eläkkeensaajien Keski-Suomen piirin pikkujouluista Äänekoskelta. Sinne Kurttila matkusti ensin lentäen Helsingistä Jyväskylään ja sitten taksilla. Matkalle tuli hintaa yli 300 euroa.

Kurttila on perustellut pitkiä taksimatkojaan sillä, että saa käydä luottamuksellisia keskusteluja taksinkuljettajien kanssa. Aikamoista viranhoitoa veronmaksajien piikkiin.

Omituisten taksikyytien päälle Äänekosken pikkujouluista kasvaa Kurttilalle imago-ongelma. Samana iltana Helsingissä järjestettiin lapsen oikeuksien ajankohtaispäivä.

Lasten sijaan lapsiasiavaltuutettu valitsi eläkeläiset. Kurttila on ehdolla eduskuntaan Keski-Suomen vaalipiiristä. Äänekoskelaisilta eläkeläisiltä voi tulla ääniä, helsinkiläisiltä lapsilta ei.

Imago-ongelma tuskin jää Kurttilaan. Tästä voi tulla riesa koko puolueelle. SDP:n kannatus notkahti jo Helsingin Sanomien tuoreimmassa gallupissa. Kurttilan todellinen vaikutus näkyy kuitenkin vasta seuraavissa mittauksissa.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti