REFRRER:path /

Yhteistyössä kumpikin on saamapuolella

Juha Neuvonen / arkisto
Ukkohallan laskettelukeskuksessa on nykyisin pidemmät aukioloajat kuin Paljakassa. Yhteistyöllä keskusten palvelutasoa voisi yrittää saada lähemmäksi toisiaan.
Kainuun Sanomissa tällä viikolla esillä ollut Ylä-Kainuun laskettelurinteiden pattitilanne on valitettava osoitus siitä, miten vaikeaa voi yhteisen tekemisen rakentaminen pahimmillaan olla.

Paljakassa havahduttiin joulun alla siihen, että rinteet eivät auenneetkaan jouluksi. Puolangan kunnalla olisi alueelle kehittämisajatuksia, mutta niiden vieminen eteenpäin on vaikeaa, kun rinteiden tulevaisuus on epäselvää. Rinnebisnes on ollut myytävänä, tuloksetta.

Puolangan elinkeinoasiamies Heikki Kanniainen tiivisti tilanteen kunnan näkökulmasta niin, että Paljakassa on nyt hankala ja kiusallinen tilanne (KS 2.1.).

Toisenlaisen näkökulman keskusteluun toi rinnekeskuksen yrittäjä Kimmo Kyhälä mielipidekirjoituksessaan perjantaina 4. tammikuuta. Kyhälä on Hiihtokeskus Ukkohalla-Paljakan toimitusjohtaja. Hänen mukaansa Puolangan kunta ei ollut halukas kehittämään Ukkohallan ja Paljakan aluetta yhteistyössä naapurikunnan Hyrynsalmen ja paikallisten yrittäjien kanssa.

Puolangan ja Ukkohallan laskettelukeskukset sijaitsevat lähellä toisiaan, mutta ilmeisesti hankalalla tavalla kahden kunnan alueella. Näkemyseroja voi tulla etenkin jos näyttää siltä, että toinen osapuoli hyötyy yhteistyöstä enemmän kuin toinen.

Ehtojen pitää olla sellaiset, että ne ovat kummallekin osapuolelle järkevät. Monesti näin onkin.

Järkevää olisi katsoa asiaa isolta kantilta ja nähdä yhteistyö mahdollisuutena. Yhteisessä tekemisessä molemmat osapuolet ovat saamapuolella. Ei ole sattumaa, että suurissa kauppakeskuksissa Prisma ja Citymarket ovat lähellä toisiaan, samojen ihmisvirtojen käytettävissä.

Samaan tapaan Ukkohallan ja Paljakan kannattaisi pitää itsensä pystyssä ja tarjota kunnon puitteet laskettelijoille, sellaiset kun sinne on aikojen saatossa syntyneet ihan luonnostaan.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti