REFRRER:path /

Mukikakku meni mikroon

Mukikakku eli Mug
Cake on uusin makea villitys. Se valmistuu minuuteissa.

Annamari Nurminen

Kuppikakkujen jälkeen suosikkileivonnaisiksi on noussut mikrossa valmistettava mukikakku. Sen ainesosat sekoitetaan keskenään haarukalla ja leivonnainen kypsyy mikrossa muutamassa minuutissa. Mukikakun voi kuorruttaa kuppikakkujen tapaan, mutta ilman kuorrutustakin makeannälkä lähtee. Kakku lusikoidaan suoraan kupista lämpimänä. Se ei kestä säilyttämistä kuivumatta.

Pehmeäsydäminen
mukikakku

2 rkl voita (30 g)

1 kananmuna

4 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 tl kermaa

2½ rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta

6 rkl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

2–3 palaa suklaata

Sulata voi kulhossa mikroaaltouunissa. Yhdistä ainekset mukissa haarukalla vatkaten tässä järjestyksessä: kananmuna, sokeri, vaniljasokeri, kerma, kaakaojauhe, jauhot, leivinjauhe ja sulatettu voi.

Muista vatkata seosta 1–2 minuuttia ennen kuin lisäät siihen jauhot. Taikina alkaa muuten kuplia liikaa.

Työnnä suklaapalat taikinan keskelle. Kypsennä mikrossa
1 minuutti ja 20 sekuntia.

Resepti kirjasta Lene Knudsen,
Makeat mukiherkut. WSOY, 2014.

Mukikakun voi
kuorruttaa kuppikakkujen tapaan.

Kakku lusikoidaan suoraan kupista
lämpimänä.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti