REFRRER:path /

Pizzaguru paljastaa roomalaisen levypizzan salaisuuden – videolla myös ohjeet kotikokeille

Perunapizzan pohjan on oltava paksu, jotta se jaksaa kannatella painavan täytteen. Kolme vuorokautta kylmänostatettu taikina kohoaa juuri sopivan ilmavaksi ja rapeaksi.

Riikka Happonen

Roomalaiset rakastavat levypizzaansa eli viipaleina myytävää ”pizza al tagliota”. Se on paksumpaa kuin fiini, puulämmitteisessä uunissa paistettu napolilainen pizza, eikä täytteissäkään yleensä säästellä.

Lännen Median Hellavahdit-videosarjan tekijät piipahtivat Roomassa tutustumassa levypizzan tekoon. He tapasivat kuuluisan pizzamestarin Gabrielen Boncin, joka omistaa kulttimaineeseen nousseen Pizzarium-ravintolan. Oheisella videolla Bonci kertoo, mikä on hyvän roomalaisen pizzan salaisuus.

Lisäksi videolla näytetään, kuinka italialainen levypizza syntyy suomalaisessa kotikeittiössä pizzagurun antamien oppien inspiroimana.

Hellavahdit on kuukausittain ilmestyvä videosarja, jossa Lännen Median ruokatoimittaja Riikka Happonen ja kuvaaja Harri Kuittinen esittelevät ruoanlaiton tekniikoita. Molemmat ovat intohimoisia kotikokkeja ja aina valmiita kokeilemaan jotain uutta.

Jätä kommentti