REFRRER:path /

Vältä nolot hetket rapujuhlissa – Näillä ohjeilla osaat syödä ravut oikein ja saat kaiken herkullisen lihan irti

Ravut syödään askarrellen. Siihen kuluu aikaa, mutta se onkin koko jutun ydin. Muista, että rapujen maku tiivistyy, kun teet kunnon liemen ja jäähdytät ravut kunnolla.

Harri Kuittinen
Irrota saksi ravusta ja imaise mehut.

Riikka Happonen

1. Irrota saksi ravusta

Työnnä saksen pienempi kärki rapuveitsen reikään ja naksauta kärki poikki. Vedä saksen osa ulos ja imaise mehut saksesta. Naksauta myös isomman saksen kärki poikki ja ime mehut. Avaa saksen kylki rapuveitsen avulla ja irrota sisällä oleva liha.

2. Irrota pyrstö

Irrota pyrstö ravun keskiruumiista kevyesti vääntämällä. Väännä selkäpanssari kokonaisena irti ja kaavi veitsellä kuoren alla oleva kellertävä rapuvoi leivän päälle. Heitä muu osa keskiruumiista pois.

3. Vedä liha ulos

Vedä pyrstöliha kokonaisena ulos pyrstön tyvestä. Jos se ei onnistu, voit napsauttaa pyrstön ”mahapuolella” olevat väkäset veitsellä rikki ja vapauttaa lihan myös sitä kautta. Irrota pyrstölihan päällä oleva lihassuikale ja poista sen alla oleva suoli.

4 Tee annos

Kokoa rapulihat esimerkiksi yrttimajoneesilla voidellun paahtoleivän päälle ja nauti. Yhdelle paahtoleivälle mahtuu noin 3-4 ravun lihat.

Jätä kommentti