REFRRER:path /

Luonto

Luonto-aiheessa kerromme luontoon liittyvistä asioista monipuolisesti. Kainuun luonnonmaisemaa värittävät metsät, vesistöt, vaarat ja suot. Metsistämme löytyy valtava määrä erilaisia luonnonantimia, kuten marjoja, riistaa ja kalaa. Kainuulaiseen luontoon kuuluvat oleellisesti myös suurpedot.

« »

Hossan kävijämäärä tuplaantui viime vuodesta

Juha Neuvonen
Hossasta tuli Suomen 40. kansallispuisto kesäkuussa.
Hossan kansallispuistossa ylittyi 100 000 käynnin raja ylittyi jo syyskuussa.

Verrattuna vastaavaan ajanjaksoon vuonna 2016, jolloin Hossa ei vielä ollut kansallispuisto, määrä on yli kaksinkertainen.

Hossan perustaminen kansallispuistoksi on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlintaa.

– Kansallispuisto on tunnettu ja arvostettu brändi. Se on tae upeasta luonnosta ja hyvistä palveluista. Siksi kansallispuistostatus vaikuttaa käyntimäärien kasvuun, sanoo luontopalvelujohtaja Timo Tanninen Metsähallituksesta.


Tämä on Hossassa havaittu myös käytännössä.

– Kiinnostus Hossaan alkoi kasvaa jo heti, kun ympäristöministeriö teki päätöksen Hossan kansallispuiston perustamisesta vuonna 2015. Tämä kesä, kun kansallispuisto virallisesti perustettiin ja avattiin, on ollut ennätysvilkas, aluepäällikkö Matti Tapaninen Metsähallituksesta toteaa.

Juhlavuosi ja Hossan saama kansallispuistostatus on myös johtanut Suomen 40. kansallispuiston ennennäkemättömään medianäkyvyyteen niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.

Moni on käynyt kansallispuistoissa ensimmäistä kertaa tänä vuonna.

Käyntimäärien kasvu on hyödyttänyt myös Kainuu-Kuusamo-alueen paikallistaloutta. Tämän talousvaikutuksen kasvuluvut saadaan alkuvuodesta 2018.

Metsähallitus ei ole huolissaan käyntimäärien kasvun aiheuttamasta riskistä niiden luontoarvoille.

– Reittien kestävöinnin, tuotekehittelyn ja matkailun yhteistyön ansiosta kansallispuistojen käyttö on edelleen hyvin kestävällä tasolla, Tapaninen sanoo.

Kaiken kaikkiaan kansallispuistojen kokonaiskäyntimäärässä oli elokuun loppuun mennessä 13 prosentin kasvu viime vuoteen verrattuna.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »