REFRRER:path /

Kajaanin kaupungin kulttuuripalkinto Riku Karjalaiselle

On suuri kunnia saada palkinto tässä iässä, palkittu kiitteli.

Juha Neuvonen
Riku Karjalainen toivoo, että hänen töissään olisi näkynyt ja näkyisi tulevaisuudessakin rakkaus siihen, mitä hän tekee.

Tanja Nuotio

Kajaanin kaupungin kulttuuripalkinto on myönnetty tänä vuonna valokuvaaja, timelapse-elokuvien tekijä Riku Karjalaiselle.

Liikunta- ja kulttuuriasioiden neuvoston päättämä palkinto jaettiin Itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlassa Kaukametsän salissa keskiviikkona. Palkinnon suuruus on 1000 euroa.

Riku Karjalainen on syntynyt Kajaanissa vuonna 1997 ja kirjoittanut ylioppilaaksi keväällä 2016, minkä jälkeen hän on toiminut täysipäiväisesti toiminimensä parissa.

Karjalainen on erikoistunut valokuvista koostettuihin timelapse-elokuviin, joista suurimman osan hän on valmistanut oma-aloitteisesti vastaten itse kaikista kustannuksista.


Valmistuneet elokuvat Karjalainen on jakanut internetissä kaikkien nähtäväksi ja ne ovat saaneet suuren suosion.

Ensimmäiset julkaistut elokuvat valmistuivat vuonna 2014 ja ne esittelivät Kajaania ja Kainuuta.

Vuonna 2015 valmistui kolme teosta, jotka esittelivät revontulia, Lappia ja koko Suomea.

Tänä vuonna on julkaistu Metsähallituksen tilaama Hossa-elokuva sekä Riku Karjalaisen omaa tuotantoa olevat koskematonta Lapin luontoa esittelevä elokuva ja luonnossa liikkumiseen liittyvä Yksin olemisen tärkeys.

Kajaanin kaupunki on jakanut rahapalkinnon vuosittain ansioituneelle kajaanilaiselle taiteilijalle tai kulttuurialan toimijalle vuodesta 1974 lähtien.

Palkinto on usein jaettu pitkän uran tehneelle taiteilijalle, mutta liikunta- ja kulttuuriasioiden neuvosto halusi nyt palkita nuoren henkilön ja palkinnon toivotaan kannustavan häntä jatkamaan tekemäänsä työtä.

Itsenäisyyspäivän kansalaisjuhlassa palkinnon luovutti liikunta- ja kulttuuriasioiden neuvoston puheenjohtaja Päivi Huusko.

Riku Karjalainen oli hyvin otettu saamastaan palkinnosta.

– On suuri kunnia saada palkinto tässä iässä, hän kiitteli Kaukametsän salissa järjestetyssä itsenäisyyspäivän juhlassa.

Karjalainen toivoo, että hänen töissään olisi näkynyt ja näkyisi tulevaisuudessakin rakkaus.

– Tärkeää on ollut saada jakaa työni ensimmäisen kerran teidän kajaanilaisten kanssa. Se on tärkeää jatkossakin.

Kaukametsän salissa oli paljon kajaanilaisia, joille tarjottiin ennen juhlaa leivoskahvit.

Tervehdyssanat esitti kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Miikka Kortelainen (vas.). Hän muistutti, että elämme nykyään kovin hektisessä ja alati muuttuvassa maailmassa.

– Yksinäisyys, syrjäytyminen ja yhteisöllisyyden hiipuminen ovat vitsauksia, joita vastaan on tehtävä töitä hartiavoimin. Pahoinvoivien ihmisten joukko kasvaa huolestuttavasti, mutta meillä ei ole varaa jättää ketään syrjään, Kortelainen korosti.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti