REFRRER:path /

Marquettesta kuoro ja orkesteri Suomi100:aan

Amerikkalainen ystävyyskaupunki konsertoi Kajaanissa heinäkuun lopulla. Mukana 90 muusikkoa.

Marquette City Band
Marquette City Band soittaa perinteistä bigband-musiikkia.

Seppo Turunen

Kajaanin yhdysvaltalainen ystävyyskaupunki Marquette juhlistaa Suomen 100-vuotissynttäreitä suurella konsertilla Kaukametsässä heinäkuun lopussa.

Kajaaniin saapuu noin 90 muusikkoa, jotka muodostavat Marquette City Band -nimisen puhallinorkesterin ja Marquette Choral Society -nimisen sekakuoron. Orkesteri ja kuoro esittävät yhteiskonsertissaan suomalaista ja amerikkalaista musiikkia sadan vuoden ajalta.

Marquettelaiset esiintyvät Suomen-kiertueellaan yhteensä viidellä paikkakunnalla, mutta yhdessä he nousevat lavalle vain Kajaanissa.


Vierailua Kajaanin päässä järjestävä Eila Hallamaa

Kajaanin seudun Suomi-Amerikka yhdistyksestä kertoo, että juuri tänään, lauantaina 3.6. orkesteri ja kuoro esittävät kotikulmillaan saman ohjelman kuin kesällä Kajaanissa.

Kesän vierailu on hyvin erilainen verrattuna perinteisiin ystävyysmatkoihin. Ne kestävät pari viikkoa ja vieraat on majoitettu isäntien koteihin. Tällä kertaa esiintyjät asuvat hotellissa.

Hallamaa on itse vieraillut Marquettessa kolme kertaa. Kahdella ensimmäisellä kerralla hän oli mukana esiintyjänä ja hänellä oli mukanaan harmonikka. Viimeisen matkansa vuonna 2011 hän teki matkanjohtajana.

Hallamaa ei ole kuullut livenä sen kummemmin orkesteria kuin kuoroakaan. Netistä orkesterin soittoa kuitenkin kuulee.

Marquettelaisten vierailua on valmisteltu jo vuosi sen jälkeen, kun he ehdottivat Suomen-matkaa.

Finland Centennial Tour 2017 Kajaanin Kaukametsän salissa ke 26.7. klo 19.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti