REFRRER:path /

Poptähti Alma etsii asuntoa Suomesta: Melkein itkettää, on niin hyvä olla täällä

Mustalla ja keltaisella säväyttäneet Alma ja sisko Anna haluavat puuttua mielenterveysongelmiin

STT, MINNA NYRHINEN-BLAZQUEZ, MATIAS ÅBERG

Helsinki

Suursuosioon noussut poptähti Alma Miettinen kertoo viettävänsä 80 prosenttia ajastaan ulkomailla, mutta myös Suomi vetää puoleensa.

– Etsin itse asiassa tällä hetkellä asuntoa Suomesta. Haluan muuttaa Suomeen, hän sanoo STT:lle.

Alman mukaan kotona ollut äiti seurasi Linnan juhlia todennäköisesti kyynel silmässä. Alma oli itsekin tunteikkaalla päällä.

– Melkein itkettää. On niin hyvä olla Suomessa. En ole ollut niin pitkään aikaan Suomessa, ja jotenkin tämä on vaan kunniallinen juttu.


Tummaan asuun pukeutunut, keltahiuksinen artisti myöntää, että hänet huomataan Suomen katukuvassa.

– Valehtelen, jos sanon, että tällä tukalla on helppo kävellä tuolla kaduilla.

Siskokset jahtasivat vaikuttajia

Almalle ja hänen siskolleen Annalle oli Linnan juhlissa kiire löytää mahdollisimman paljon järjestöihmisiä ja poliitikkoja, joiden kanssa siskokset voisivat viedä eteenpäin heille tärkeitä asioita, kuten mielenterveysongelmiin puuttumista.

– Ulkomailta näkee, miten iso asia mielenterveysongelmat ihan oikeasti ovat Suomessa, se on täällä isompaa kuin tosi monessa muussa paikassa, Alma sanoo.

Alma kertoi, että hän aikoo olla tulevaisuudessa isosti mukana hyväntekeväisyydessä, ja hänestä olisi hienoa päästä puhumaan suoraan nuorille.

Illan edetessä vielä yksi tärkeä kontakti oli kateissa: siskosten idoli, entinen presidentti Tarja Halonen. Alma oli aiemmin maininnut haluavansa tanssittaa Halosta Linnan juhlissa. Anna-sisko ei tietenkään jäisi silloin nurkkaan seisomaan.

– Jaamme Annan kanssa kaiken, joten Halostakin tanssitamme yhdessä, Alma sanoi.

Jätä kommentti