REFRRER:path /

Reino Nordin esiintyy Taiteiden yönä Kajaanissa

Taiteiden yö Yhdessä kerää nuorille suunnattuja artisteja esiintymään perjantaina Raatihuoneentorille.

Teijo Määttänen/arkisto
Aikaisemmin Kajaanin Taiteiden yössä on nähty muun muassa Routa Companyn ja koreografi Kira Riikosen esitys Suden huuto. Perjantaina tapahtumassa esiintyvät Reijo Nordin, Juju ja Eeverest.

Lari Seppinen

– Alamme markkinoida tapahtumaa tästä päivästä lähtien toden teolla.

Kainuun liiton johdon assistentti ja Suomi 100 -koordinaattori Salli Mikkonen sanoo, että perjantain Taiteiden yö Yhdessä -tapahtuman järjestelyt ovat sujuneet hyvin.

– Tehostamme koko ajan markkinointia ja viemme muita käytännön järjestelyjä eteenpäin.

Taiteiden yö Yhdessä -tapahtuma järjestetään perjantaina Raatihuoneentorilla. Tapahtuma on osa Suomi 100 Yhdessä -viikonloppua, jota juhlitaan ympäri Suomea ja eri puolilla maailmaa.

Suomen 100-vuotisjuhla näkyy konkreettisimmin Kajaanissa siten, että sinivalkoilmapalloilla ja lippusiimoilla koristellaan Raatihuoneentori näyttäväksi.

Maakunnat ovat saaneet valtioneuvoston Suomi 100 -toimikunnalta näkyvyysmateriaalit ja saavat päättää Yhdessä-viikonlopun kohteen, johon materiaalit käytetään.

Kainuussa ei ole ensi viikonloppuna suurempaa yksittäistä Suomi 100 -tapahtumaa, joten lopulta päädyttiin yhteistapahtumaan Kajaanin Kauppiasyhdistyksen toteuttaman Taiteiden yön kanssa.

Tapahtuma on kohdennettu varsinkin nuorille.

Tämä johtuu Mikkosen mukaan siitä, että Kainuussa on vuoden aikana muistettu 100-vuotiaita ja esimerkiksi neulottu vastasyntyneille Suomi 100 -peittoja. Siksi tuleva tapahtuma haluttiin suunnata erityisesti nuorille.

Raatihuoneentorilla esiintyy suurimpana nimenä Reino Nordin. Muita artisteja ovat Juju eli Julius Kivi ja DJ-tuottaja Eeverest.

– Alkuillan ohjelma on toki tarkoitettu kaiken ikäisille. Loppuillan artisteilla houkuttelemme enemmän nuoria.

Esiintymislavalla toteutuvan ohjelman lisäksi tarkoitus on Yhdessä-viikonlopun teeman mukaisesti yleisesti tehdä, olla ja syödä yhdessä.

– Mietimme, miten saisimme ihmiset osalliseksi tapahtumaan. Kehitämme muun muassa kilpailuja, arvontaa ja mahdollisesti jotain yllätysohjelmaa, Mikkonen sanoo.

Raatihuoneentorille on tulossa muun muassa myyntikojuja, jotka vastaavat illan ruokapuolesta.

– Saa nähdä, mitä kaikkea ehdimme viikon kuluessa kehitellä, Mikkonen toteaa.

Mikä?

Taiteiden yö

Kajaanissa

Taiteiden yö Yhdessä -tapahtuma järjestetään 25.8. Kajaanin Raatihuoneentorilla. Tapahtuma on osa Suomi 100 Yhdessä -viikonloppua, joka kestää 25.8.–27.8. koko Suomessa.

Taiteiden yö Yhdessä -ohjelma: Kello 17.00: Tapahtuma käynnistyy. Luvassa on tanssiesityksiä, joista vastaavat Kajaani Dance ja Indian Step Crew. Myös yleisö pääsee tanssimaan Robinin kappaleen Hulahula tahdissa. Kello 19.00–23.00: Lavalla esiintyvät Eeverest, Juju ja Reino Nordin.

Keskustan yritykset jatkavat perjantaina aukioloa kello 20.00 saakka. Torilla on myös erilaisia kojuja ja oheisohjelmaa. Täydellinen ohjelma julkaistaan lähipäivinä.

Kyseessä on ilmainen, kaikille avoin ja ikärajaton tapahtuma, joka löytyy Facebookista nimellä Taiteiden yö Yhdessä.

Tapahtuman järjestävät Kainuun liiton Suomi 100 -tiimi, Kainuun ammattiopisto YritysAmis, Kajaanin Kauppiasyhdistys, Kajaanin kaupunki ja Osuuskauppa Maakunta.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti