REFRRER:path /

Ahtium hakeutuu konkurssiin – Talvivaaran osakkeenomistajat menettävät sijoituksensa

Markus Pirttijoki/arkisto
Pekka Perän johtamaq Ahtium hakeutuu konkurssiin.

Jukka Keränen

Aiemmin Talvivaaran Kaivososakeyhtiönä tunnettu Ahtium Oyj hakeutuu konkurssiin. Päätöksen teki yhtiön hallitus sen jälkeen, kun ilmeni uuden liiketoimintasuunnitelman rahoituksen kariutuminen.

Hallituksen puheenjohtaja Tapani Järvinen kertoo pörssitiedotteessa, että viimeisen reilun neljän vuoden aikana yhtiö sai yrityssaneeraus- ja taseen tervehdyttämisprosessin päätökseen.

– Valitettavasti omien liiketoimintahankkeiden kasvattaminen, uusien liiketoimintojen hankkiminen sekä näihin toimenpiteisiin tarvittavan rahoituksen varmistaminen osoittautuivat ylivoimaiseksi tehtäväksi käytettävissä olevan ajan ja resurssien puitteissa, Järvinen kertoo.

Ahtium on saneerausmenettelyn päättymisestä 2.6.2017 lähtien kehittänyt muun muassa kiertotalouteen sekä energiansäästöteknologiaan perustuvia liiketoimintahankkeitaan sekä etsinyt uusia liiketoimintakokonaisuuksia, jotka yhdistettynä omiin liiketoimintoihin ja ydinosaamiseen olisivat luoneet pohjan uuden rahoituksen hankkimiselle.


Ahtium on yrittänyt etsiä uutta liiketoimintaa muun muassa lehmänlannan ravinteiden kierrätyksestä ja energiantuotannosta.

Ahtiumin mukaan liiketoimintahankkeiden hyvästä edistymisestä huolimatta hankkeet eivät kyenneet tuottamaan kassavirtaa riittävän nopeasti kulujen kattamiseksi, eikä uusien liiketoimintakokonaisuuksien hankinnasta päästy sopimukseen vaaditussa aikataulussa.

Järvisen mukaan yhtiön hallitus ja johto ovat viimeisten vuosien aikana käytettävissä olevin ja niukoin resurssein tehneet kaiken voitavansa itse saneerausprosessin sekä samanaikaisesti uusien liiketoimintojen löytämiseksi ja kehittämiseksi.

– Kaikki kivet on käännetty. Sekä hallitus että koko henkilöstö ovat osallistuneet merkittäviin kustannussäästötalkoisiin, jotta toiminnan kehittämistä on voitu ylläpitää. Ohjenuorana on koko ajan ollut yhtiön ja sen osakkeenomistajien sekä velkojien edun ajaminen, Järvinen kertoo

Ahtiumin suurin omistaja on ollut valtion sijoitusyhtiö Solidium, jolla on ollut runsaat seitsemän prosenttia yhtiön osakkeista. Yhteensä Ahtiumilla on yli 80 000 omistajaa, joista suurin osa piensijoittajia. Konkurssin myötä heidän sijoituksensa muuttuvat arvottomiksi.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti