REFRRER:path /

EK haluaa poistaa työllistymisen kannustinloukkuja – Häkämies: Työn tulisi aina olla kannattavampaa kuin se vaihtoehto

Elinkeinoelämän keskusliitto julkaisi keskiviikkona 18 toimen listan, jonka se toivoisi hallituksen ottavan kehysneuvotteluissaan huomioon.

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen mielestä työllisyyden kannustinloukkuja pitäisi poistaa. Yksi kannustinloukku hänestä ovat korkeat päivähoitomaksut. Arkistokuva.

Markku Uhari

Helsinki

Elinkeinoelämän keskusliitto EK haluaa, että hallitus taklaisi työttömyyttä pudottamalla päivähoitomaksuja, parantamalla työvoiman liikkuvuutta ja vähentämällä työvoiman verotusta.

EK julkaisi keskiviikkona omat terveiset hallituksen tuleviin kehysneuvotteluihin. Hallituksen kehysneuvottelut pidetään huhtikuussa, ja EK toivoo, että hallitus keskittyisi toimiin, jotka lisäisivät Suomen työllisyysastetta.

– Vaikka talouden käänne on tapahtunut, meillä on haasteena se, että ikäsidonnaisten menojen kasvu jatkuu tulevilla vuosikymmenillä, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies sanoi keskiviikkona tiedotustilaisuudessa.

Hallituksen oma tavoite on ollut 72 prosentin työllisyysaste hallituskauden lopuksi, mutta EK:n mielestä työllisyysasteen pitäisi olla 75 prosenttia, jotta julkisten palveluiden rahoitus turvattaisiin.


– Nyt on oikea aika keskittyä työllisyysasteen nostoon, Penna Jurila

, EK:n talouspolitiikan johtaja kommentoi keskiviikkona.

EK toivoisikin ensisijaisesti, että kannustinloukkuja työllistymiselle pudotettaisiin. Järjestö julkaisi kaikkiaan 18 toimen listan, jotka se toivoisi hallituksen ottavan huomioon neuvotteluissaan.

– Työn tulisi aina olla kannattavampaa kuin se vaihtoehto, Häkämies totesi.

EK:n listalla on muun muassa päivähoitomaksujen alentaminen neljänneksellä ja asumistuen kannustavuuden parantaminen.

Lisäksi työperusteista maahanmuuttoa pitäisi järjestön mukaan lisätä, ja oppisopimusopiskelija pitäisi voida työllistää vaikka yrityksessä olisi irtisanottu työntekijöitä.

Hallitus aikoo käydä hallituskauden viimeisen kehysneuvottelunsa 10.–11. huhtikuuta.

– Mikään näistä toimista ei ole kilpailukykysopimuksen estämä, kuittasi Häkämies.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti