REFRRER:path /

Talvivaara

Sotkamossa sijaitsevalla Talvivaaran kaivoksella käytetään bioliuotusmenetelmää, jonka on arveltu mahdollistavan köyhän malmin taloudellisesti kannattavan hyödyntämisen.
Kaivos aloitti toimintansa lokakuussa 2008.
Talvella 2010-2013 sattui kipsisakka-altaissa kolme suurta vuotoa.
Marraskuussa 2014 Talvivaaran tuotantoyhtiö meni konkurssiin.
Vuoden 2015 kesällä valtio otti tuotantoyhtiön haltuunsa ja muutti kaivoksen nimeksi Terrafame.

 

« »

Savon Sanomat: Rinne vaatii selvitystä Sipilän esteellisyydestä Terrafame-päätöksessä

Pekka Lassila
SDP:n Antti Rinne vaatii selvitystä Juha Sipilän esteellisyydestä Terrafame-päätöksenteossa.

STT

Kuopio

Oppositiojohtaja Antti Rinne (sd.) vaatii, että pääministeri Juha Sipilän (kesk.) on pikaisesti annettava virallinen selvitys siitä, onko hän ollut esteellinen päätöksenteossa, kun hallitus on käsitellyt Terrafamen kaivosasiaa, kertoo Savon Sanomat.

–  Vaadin, että pääministeri huolehtii, että tämä asia selvitetään virallisesti niin, että eduskunta saa tiedon mitkä pääministerin yhteydet ovat ja että esteellisyyttä päätöksenteossa ei ole ollut, Rinne sanoo lehdelle.

Eduskunnan tarkastusvaliokunta ja valtion tilintarkastajat voisivat Rinteen mukaan olla tahot, joista virallinen selvitys voitaisiin laittaa liikkeelle.

Rinteen mukaan kyse on sekä kansalaisten että eduskunnan luottamuksesta. Hän sanoo, ettei asiaa ei voida lakaista maton alle ja että asia pitää selvittää perin pohjin.


Rinteen mukaan oppositio voi viime kädessä esittää välikysymyksen tai äänestää ministerin luottamuksesta, mikäli Sipilä ei itse selvitä asiaa. Rinteen mukaan sen aika ei kuitenkaan ole nyt.

–  En halua ottaa kantaa pääministerin asemaan. Toivon, että pääministeri ottaa asian vakavasti ja pistää ulkopuolisen selvittäjän asialle, niin että virallinen selvitys tulee eduskuntaan ja kansalaisille, mistä tässä on kysymys, hän sanoo lehdelle.

Sipilä on aiemmin kiistänyt, että hänen sukulaistensa yrityksen rooli Terrafamen alihankkijana olisi vaikuttanut päätökseen Talvivaaran kaivosta hallinnoivan valtionyhtiön lisärahoituksesta.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »