REFRRER:path /

Liikenne

Liikenne -aiheessa kerromme monipuolisesti liikenteestä, liikennevälineistä  ja liikenteeseen liittyvistä käytännön asioista.

« »

Suomen autoala ja valtio tekivät sopimuksen, joka tähtää ilmastonmuutoksen hillitsemiseen

Sopimuksella tavoitellaan autokannan uudistamista ja öljypolttoaineiden käytön vähentämistä

Aleksi Poutanen
Sähköautoilua aiotaan edistää mm. verotuksen avulla.

STT

Helsinki

Suomen autoala, liikenne- ja viestintäministeriö sekä ympäristöministeriö ovat solmineet vapaaehtoisen Green deal -ilmastosopimuksen liikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi, liikenne- ja viestintäministeriö kertoo.

Valtio aikoo edistää vähäpäästöisten autojen yleistymistä muun muassa verouudistuksilla, julkisilla hankinnoilla ja tukemalla täyssähköautojen ostamista.

Sopimus perustuu ilmastosuunnitelmaan, jonka mukaan liikenteen päästöt vähennettäisiin puoleen vuoteen 2030 mennessä. Tämä tehtäisiin muun muassa korvaamalla vanhoja autoja uusilla, vähäpäästöisemmillä malleilla. Myös biopolttoaineiden ja sähköautojen käyttöä pyritään lisäämään.

– Green deal -sopimus tukee autoalan omaa autokannan uudistamiseen tähtäävää ilmastostrategiaa, jonka kärkitoimia ovat autoilun verorakenteen uudistaminen sekä kannusteiden edistäminen sähkö- ja kaasuautojen hankkimiseksi, kertoo tiedotteessa hallituksen puheenjohtaja Rami Kittilä Autotuojat ja -teollisuus ry:stä.

Suomessa liikenteen osuus kasvihuonekaasujen päästöistä on noin 20 prosenttia.

– Siksi autoala ja valtio tarvitsevat yhteisiä konkreettisia ilmastotavoitteita, joiden avulla vähennämme autoilun ja raskaan liikenteen päästöjä. Tehtävämme on muuttaa autokantaa nolla- ja vähäpäästöiseksi, sanoo liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.).

Sopimukseen liittyminen on yrityksille vapaaehtoista, mutta Autoalan Keskusliitto ja Autotuojat ja -teollisuus kannustavat jäsenyrityksiään liittymään siihen.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »