REFRRER:path /

Talvivaara

Sotkamossa sijaitsevalla Talvivaaran kaivoksella käytetään bioliuotusmenetelmää, jonka on arveltu mahdollistavan köyhän malmin taloudellisesti kannattavan hyödyntämisen.
Kaivos aloitti toimintansa lokakuussa 2008.
Talvella 2010-2013 sattui kipsisakka-altaissa kolme suurta vuotoa.
Marraskuussa 2014 Talvivaaran tuotantoyhtiö meni konkurssiin.
Vuoden 2015 kesällä valtio otti tuotantoyhtiön haltuunsa ja muutti kaivoksen nimeksi Terrafame.

 

« »

Terrafame kertoo iltapäivällä uudesta omistajasta

Teijo Määttänen
Terrafame kertoo iltapäivällä Talvivaaran kaivoksen uudesta omistajasta.

STT

Helsinki

Kaivosyhtiö Terrafame järjestää tänään alkuiltapäivällä tiedotustilaisuuden Helsingissä. Tilaisuudessa kerrotaan yhtiöön liittyvästä uudesta rahoitusjärjestelystä. Tiedotustilaisuudessa ovat paikalla elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.), Terrafamen edustajat sekä rahoitusjärjestelyn toisen osapuolen edustajat.

Helsingin Sanomat kertoi eilen, että yhtiölle on löytymässä uusi omistaja ulkomailta, mutta valtio jatkaisi edelleen kaivosyhtiön suuromistajana. Valtion tavoitteena olisi lehden mukaan irtautua ajan mittaan omistuksesta kokonaan.

Terrafame Group jatkaa konkurssiin menneen Talvivaaran kaivostoimintaa. Valtio perusti Terrafamen syksyllä 2015, ja on etsinyt sille pysyvää omistusratkaisua jo kauan.

Valtio on joutunut pumppaamaan kaivosyhtiöön rahaa konkurssin jälkeen jo puolisen miljardia euroa. Myös kaivoksen ympäristövaikutukset ovat herättäneet huolta. Stop-Talvivaara -kansanliike luovutti maanantaina 65  000 suomalaisen allekirjoittaman adressin, jossa vaadittiin kaivoksen sulkemista.


Tiedotustilaisuutta Terrafamen uusista omistajajärjestelyistä voi seurata suorana verkossa osoitteessa www.terrafame.fi/webcast.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »