REFRRER:path /

Matkailu

Matkailu-aiheesta löydät juttuja eri maailman kolkista. Saat vinkkejä minne kannattaa mennä ja mitä siellä kannattaa nähdä ja kokea.

« »

Ulkomaalaisten matkailijoiden yöpymiset lisääntyivät yli 11 prosentilla elokuussa

Suomea matkailumaana suosivat erityisesti saksalaiset, venäläiset ja ruotsalaiset

Juha Neuvonen
Katinkullassa vierailee ulkomaalaisia turisteja runsaasti.

STT

Helsinki

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset kasvoivat elokuussa 11,6 prosenttia viime vuoteen verrattuna, kertoo Tilastokeskus.

Eniten Suomessa yöpyivät elokuussa saksalaiset, venäläiset ja ruotsalaiset, joiden kaikkien osalta yöpymisvuorokausien määrä kasvoi.

Yhdysvaltalaisten, brittien ja kiinalaisten yöpymisissä selvää nousua

Eniten kasvoivat kuitenkin yhdysvaltalaismatkailijoiden yöpymisvuorokaudet, jotka lisääntyivät elokuussa liki 36 prosentilla viime vuodesta. Brittien yöpymiset lisääntyivät yli 24 prosenttia. Useimmiten sekä yhdysvaltalais- että brittimatkailijat yöpyivät Uudellamaalla.

Hollantilaisten yöpymiset lisääntyivät liki 23 prosenttia. Hollantilaisten yöpymiset jakaantuivat tasaisemmin ympäri maata, kuitenkin etupäässä Uudellemaalle ja Lappiin.


Kiinalaisten yöpymisiä Suomessa kirjattiin elokuussa 12 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Liki puolet ulkomaalaisista matkailijoista yöpyy Uudellamaalla

Maakunnittain tarkasteltuna Uudenmaan osuus kaikista ulkomaisista yöpymisistä elokuussa nousi lähes 50 prosenttiin.

Uudenmaan lisäksi ulkomaalaisten yöpymiset lisääntyivät myös Satakunnassa, Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Etelä-Savossa. Pohjois-Karjalassa, Kanta-Hämeessä, Kainuussa sekä Pohjanmaalla ulkomaalaisten yöpymisten määrä puolestaan laski.

Kotimaisten matkailijoiden yöpymiset vähenivät 1,6 prosenttia.

Kokonaisuudessaan kaikkien matkailijoiden yöpymisvuorokausien määrä kasvoi 2,5 prosenttia. Yöpymisvuorokausia kirjattiin elokuussa yhteensä lähes 2,3 miljoonaa.

Luvut ovat Tilastokeskuksen majoitustilaston ennakkotietoja ja ne on kerätty majoitusliikkeiltä, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »