REFRRER:path /

Lontoossa auto ajoi ihmisten päälle, useita loukkaantunut

Poliisi selvittää tapahtumien kulkua - yksi mies otettu kiinni

STT, AFP

Lontoo

Lontoossa auto on ajanut ihmisten päälle, kertoo poliisi. Paikallinen poliisi on tviitannut, että useiden ihmisten uskotaan loukkaantuneen Exhibition Roadilla lähellä luonnontieteellistä museota sekä Victoria ja Albert -museota Etelä-Kensingtonissa.

Silminnäkijä kertoi BBC:lle, että auto ajoi kohti jalkakäytävällä olleita ihmisiä. AFP:n toimittajan mukaan väkijoukot pakenivat huutaen.

BBC:n paikalla olevan toimittajan mukaan paikalle on saapunut runsaasti poliiseja.

Poliisi sai tiedon tapahtuneesta iltapäivällä neljän jälkeen Suomen aikaa.


Poliisin mukaan yksi mies on otettu kiinni.

BBC:n mukaan poliisi on kertonut, että loukkaantuneiden vammat olisivat vähäisiä.

Viisi iskua tänä vuonna

Turvallisuustilanne Britanniassa on ollut kireä, sillä maassa on tänä vuonna tehty useita terrori-iskuja. Maaliskuussa viisi ihmistä kuoli ja yli 50 loukkaantui miehen törmättyä autollaan jalankulkijoihin Lontoossa Westminsterin sillalla. Tämän jälkeen mies puukotti poliisia.

Toukokuussa Manchesterissa itsemurhapommittaja räjäytti itsensä teini-idoli Ariana Granden popkonsertissa. Iskussa kuoli 22 ihmistä ja 116 haavoittui.

Kesäkuussa Lontoossa pakettiauto ajoi jalankulkijoiden päälle London Bridge -sillalla. Sen jälkeen kolme hyökkääjää jättivät ajoneuvon ja puukottivat ihmisiä. Kahdeksan ihmistä kuoli ja noin 50 haavoittui.

Samassa kuussa mies ajoi Finsbury Parkin moskeijan rukoushetkestä poistuvien muslimien sekaan. Yksi kuoli ja 11 loukkaantui.

Lisäksi viime kuussa 29 ihmistä loukkaantui, kun omatekoinen pommi räjähti metrovaunussa.

Jätä kommentti