REFRRER:path /

Macron: Vakuutin Trumpin olemaan vetäytymättä Syyriasta

SEBASTIEN NOGIER
- Me vakuutimme hänet (Donald Trumpin), että Yhdysvaltojen on pysyttävä. Me olemme vakuuttaneet hänet, että siellä on pysyttävä pitkään, Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoi.

STT, AFP

Lontoo/New York/Damaskos

Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoo vakuuttaneensa presidentti Donald Trumpin siitä, ettei Yhdysvallat voi vetäytyä Syyrian konfliktista. Macron kertoi asiasta tv-kanava BFM:n haastattelussa.

– Kymmenen päivää sitten presidentti Trump sanoi, että Yhdysvaltojen pitää irtautua Syyriasta. Me vakuutimme hänet, että Yhdysvaltojen on pysyttävä. Me olemme vakuuttaneet hänet, että siellä on pysyttävä pitkään, Macron sanoi.

Macron vakuutti samalla, ettei Ranska ole julistanut sotaa Syyrian presidentti Bashar al-Assadia vastaan. Ranskan, Britannian ja Yhdysvaltojen yhdessä tekemät ilmaiskut Syyriaan olivat kuitenkin oikeutettuja ja perusteltuja, presidentti sanoi. Operaatio oli myös erittäin onnistunut.

– Heidän kemiallisten aseiden tuotantokykynsä on tuhottu, Macron vakuutti.


Macron arvosteli ankarasti Venäjää ja sanoi Venäjän kantavan osan vastuusta Syyrian Dumassa tehdystä kemiallisesta iskusta. Venäjä on järjestelmällisesti jarruttanut pyrkimyksiä estää kemiallisten aseiden käyttö, Macron sanoi.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti